ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Προειδοποίηση από Περιφέρεια Κρήτης για επιτήδειους που εξαπατούν πολίτες

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι επιτήδειοι ζητούν τηλεφωνικά από τους προμηθευτές της Περιφέρειας να προκαταβάλλουν τις κρατήσεις που προβλέπεται να αποδώσουν στο κράτος, για να μπορούν να εισπράξουν το συνολικό ποσό οφειλής.

Ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης, επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες ή επιχειρηματίες - προμηθευτές, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά μέσω κατάθεσης σε τράπεζα, με την Περιφέρεια να δημοσιεύσει προειδοποίηση προς τους κατοίκους και τους καλεί να ενημερώσουν τις αρχές σε περίπτωση που τους προσεγγίσουν.

Η Περιφέρεια Κρήτης μάλιστα με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι οι «επιτήδειοι χρησιμοποιώντας στοιχεία υπαλλήλων και στελεχών της Περιφέρειας που αναρτώνται με βάση το νόμο στη «Διαύγεια» στο πλαίσιο της διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση, ζητούν τηλεφωνικά από τους προμηθευτές της Περιφέρειας Κρήτης να προκαταβάλλουν τις κρατήσεις που προβλέπεται να αποδώσουν στο κράτος, για να μπορούν να εισπράξουν το συνολικό ποσό οφειλής. Πρόκειται για κρατήσεις που κυμαίνονται από 4 έως 8% συνήθως του συνολικού ποσού ή ακόμα και 20% σε ορισμένες περιπτώσεις», συμπληρώνοντας ότι «στην περίπτωση αυτή καλούν από κινητό τηλέφωνο, δηλώνουν ψευδώς το όνομα υπαλλήλου και αναφέρουν στοιχεία που αφορούν τιμολόγια κλπ αποδεικτικά που αναρτώνται στη «Διαύγεια», ενώ στη συνέχεια αφού παραθέσουν κάποια στοιχεία, δίνουν τραπεζικό λογαριασμό στον προμηθευτή της Περιφέρειας Κρήτης στον οποίο του ζητούν να καταθέσει τα χρήματα».

«Στην περίπτωση που οποιοσδήποτε προμηθευτής της Περιφέρειας Κρήτης βρεθεί σε ανάλογη συνθήκη θα πρέπει να επικοινωνήσει με τα αρμόδια τμήματα και υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης στα υπηρεσιακά τηλέφωνα και στα υπηρεσιακά e-mail, επιβεβαιώνοντας και διασφαλίζοντας ότι υπάρχει πραγματική συνεργασία με τις Υπηρεσίες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν ζητήσει να ενεργοποιήσουν σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό μέσω link που τους αποστέλλουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

H οποία καταλήγει ότι «επειδή σε καμία περίπτωση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης δεν ζητούν αλλά ούτε αποστέλλουν πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα όπως κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή σύνδεση με τραπεζικό λογαριασμό (μέσω link), θα πρέπει να προσέχουν οι προμηθευτές και πολίτες να μην δημοσιοποιούν τέτοια δεδομένα-στοιχεία» και πως «σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες δεν πρέπει να ενεργοποιούν οποιαδήποτε σύνδεση (link) που τους αποστέλλεται ζητώντας προσωπικά δεδομένα όπως τραπεζικά στοιχεία-λογαριασμούς. Να σημειωθεί πως οι επιτήδειοι έχουν γίνει αντιληπτοί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας καταργεί τα ανταποδοτικά τέλη για τους πολίτες

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Περιφέρειας και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες οδηγεί στο τέλος των ανταποδοτικών τελών που είχαν επιβληθεί από το 1994 ενισχύοντας το εισόδημα των 150.000 πολιτών της Κ. Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Πρόκειται για ένα έργο νευραλγικής σημασίας, καθώς εκτιμάται ότι θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 
agrotes-trofima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα ξεκινήσει η διανομή τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής θα διανείμει τρόφιμα (ξηρά, νωπά) και είδη πρώτης ανάγκης σε 7.821 οικογένειες που διαμένουν σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ.