ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Petsas
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Πέτσας: Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση δίνουν μαζί λύσεις

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Ρέθυμνο δήλωσε πώς «με τους δήμους, τις περιφέρειες και τους πολίτες είμαστε μαζί στη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δίνουμε τη σωστή λύση σε κάθε πρόβλημα».

«Σε αυτήν την επίσκεψη στην Κρήτη είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τους Νομούς για να μεταφέρω το μήνυμα που είναι διττό, πρώτον πως η κυβέρνηση είναι μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και δήμους, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των δημοτών, είτε αυτά είναι αναπτυξιακά, είτε είναι θέματα κοινωνικής πολιτικής ή εκτάκτων αναγκών», τόνισε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από χθες στην Κρήτη.

«Και στα τρία θέματα έχουμε απαντήσεις. Για παράδειγμα, στα θέματα των θεομηνιών έχουμε φροντίσει μαζί με την περιφέρεια, όπου υπάρχει υστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων ή στη χρηματοδότηση κάποιων έργων, αυτά να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών και τα άλλα υπουργεία» συμπλήρωσε ο υπουργός και συνέχισε: «Όπου υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με αναπτυξιακή πνοή, φροντίσαμε στις συναντήσεις μας με τους δημάρχους να δείξουμε ότι υπάρχει η ευελιξία, ώστε τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να προχωρήσουν, αλλάζοντας έτσι την όψη των τοπικών κοινωνιών. Και όπου υπάρχει ζήτημα κοινωνικού προφίλ, εκεί έχει σημασία, να είμαστε σίγουροι ότι δήμοι και περιφέρεια έχουν τους πόρους ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να στηρίξουμε, είτε ηθικά, είτε θεσμικά τέτοιες πρωτοβουλίες».

«Δεν ξεχωρίζουμε τίποτα, είτε πρόκειται για μικρό ή μεγάλο δήμο, ορεινό ή μη, κοινότητα ή χωριό. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτσας. «Με τους δήμους, τις περιφέρειες και τους πολίτες είμαστε μαζί στη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και αυτό που έχει σημασία είναι να δίνουμε τη σωστή λύση σε κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα» είπε στη συνέχεια και εξήγησε: «Είναι σίγουρο ότι όλες οι λύσεις δεν είναι κατάλληλες για κάθε πρόβλημα για αυτό πρέπει να είμαστε στοχευμένοι και να λειτουργούμε γρήγορα. Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό που πιστεύω ότι βοηθάει στην αποτελεσματικότητα, και φυσικά στο τέλος κρίνουν οι πολίτες».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβάσεις 2,4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στην Κρήτη

Στη σημαντικότητα των έργων στο Ρέθυμνο αλλά και στην αναγκαιότητα υλοποίησης των πέντε νέων εργολαβικών συμβάσεων, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Petsas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Σύντομα στη Βουλή ο νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας προβλέπονται 281 εκατ. ευρώ για έργα που ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που έχει στόχο να αλλάξει το πρόσωπο των Περιφερειών στη χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Κρίσιμος ο Μάρτιος για την πανδημία και το άνοιγμα της οικονομίας

Ή θα τιθασεύσουμε τα κρούσματα και θα ανοίξουμε την οικονομία ή θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα από τον Απρίλιο και μετά στη δυνατότητά μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.