ΓΔ: 1481.37 0.25% Τζίρος: 38.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:40:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
money, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Τί ποσά θα λάβουν ως αποζημίωση τα ειδικά εκλογικά συνεργεία

Η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που θα συγκροτήσουν τα εν λόγω συνεργεία καθορίζεται στο ποσό των 2.070 ευρώ ανά υπάλληλο εκτός από εξαιρέσεις.

Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που θα λάβουν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία που θα απασχοληθούν για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, η ειδική εκλογική αποζημίωση των κατηγοριών των υπαλλήλων που θα συγκροτήσουν τα εν λόγω συνεργεία καθορίζεται στο ποσό των 2.070 ευρώ ανά υπάλληλο εκτός από εξαιρέσεις, όπως των υπαλλήλων των Δήμων που θα αποζημιωθούν με 200 ευρώ.

Επίσης, η αποζημίωση των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) καθορίζεται στα 1.200 ευρώ, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα 560 ευρώ, της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και για της Υπηρεσίας Επιτρόπου του υπουργείου Εσωτερικών - Τομέα Μακεδονίας - Θράκης στα 1.200 ευρώ. Για την επίτροπο της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη που εδρεύει στην Αθήνα η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ και για την αναπληρώτρια Επίτροπο της Υπηρεσίας Επιτρόπου του υπουργείου Εσωτερικών - Τομέα Μακεδονίας - Θράκης 2.070 ευρώ.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, που μετέχουν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία θα λάβουν αποζημίωση 400 ευρώ, οι υπαλλήλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών 1.200 ευρώ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 370 ευρώ.

Για τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, (έως 66 άτομα), Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, (έως 20), Προμηθειών και Υποδομών, (έως 33), Εκλογών, (έως 54), Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (έως 35), συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών, έως 20 άτομα), καθορίζεται στο ποσό των 3.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις σε 15 ερωτήσεις για την επιστολική ψήφο από το υπ. Εσωτερικών

Συνολικά 202.515 εκλογείς έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εγγεγραμμένους να προέρχονται από 128 διαφορετικές χώρες εκ των οποίων 90 από αυτές δεν είχαν ούτε εκλογικό κέντρο στις τελευταίες εκλογές.
businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπνέει απόψε η προθεσμία για την επιστολική ψήφο, 157.000 έχουν εγγραφεί

Η αποστολή του εκλογικού φακέλου θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω κούριερ εντός του Μαΐου. Η παραλαβή γίνεται υποχρεωτικά είτε από τον ίδιο τον εκλογέα είτε από τρίτο πρόσωπο που έχει ρητή εξουσιοδότηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου των πληγέντων

Οι πολίτες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2023, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους για την επιδότηση προσωρινής στέγασης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις του υπ. Εσωτερικών σε 20 ερωτήσεις σχετικά με τις εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν με νέα ψηφοδέλτια, τα οποία θα τυπωθούν βάσει όσων ορίζει ο ισχύων νόμος. Πόσες μέρες εκλογική άδεια δικαιούνται όσοι ψηφίζουν εκτός του τόπου εργάζονται.