ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Υπ. Εσωτερικών: Με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους η νέα κάλπη

Όποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, επισημαίνει το ΥΠΕΣ.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδουν φήμη που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πλατφόρμα ετεροδημοτών είναι ανοιχτή έως 31 Μαΐου για συμμετοχή στις επόμενες εκλογές.

Η φήμη αυτή είναι ψευδής και ανυπόστατη, τονίζουν και εξηγούν ότι λαμβάνοντας υπόψη το υποθετικό σενάριο ότι οι προσεχείς εκλογές θα καθοριστούν την 25η Ιουνίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου χωρίς καμία απολύτως μεταβολή. (Α' αναθεώρηση 2023).

Πρέπει να γίνει σαφές ότι όποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, επισημαίνουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις σε 15 ερωτήσεις για την επιστολική ψήφο από το υπ. Εσωτερικών

Συνολικά 202.515 εκλογείς έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εγγεγραμμένους να προέρχονται από 128 διαφορετικές χώρες εκ των οποίων 90 από αυτές δεν είχαν ούτε εκλογικό κέντρο στις τελευταίες εκλογές.
businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπνέει απόψε η προθεσμία για την επιστολική ψήφο, 157.000 έχουν εγγραφεί

Η αποστολή του εκλογικού φακέλου θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω κούριερ εντός του Μαΐου. Η παραλαβή γίνεται υποχρεωτικά είτε από τον ίδιο τον εκλογέα είτε από τρίτο πρόσωπο που έχει ρητή εξουσιοδότηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις του υπ. Εσωτερικών σε 20 ερωτήσεις σχετικά με τις εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν με νέα ψηφοδέλτια, τα οποία θα τυπωθούν βάσει όσων ορίζει ο ισχύων νόμος. Πόσες μέρες εκλογική άδεια δικαιούνται όσοι ψηφίζουν εκτός του τόπου εργάζονται.