ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΔΜΗΕ

Επιτροπή διερεύνησης για το ατύχημα στη Φλώρινα συστήνει ο ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Τη συγκρότηση Επιτροπής Διερεύνησης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ για το ατύχημα που συνέβη σήμερα στην περιοχή της Φλώρινας, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Αναστάσιος Δέλλιος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι την Πέμπτη 13 Ιουλίου συνέβη ατύχημα στην περιοχή της Φλώρινας, κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Αναστάσιος Δέλλιος.

Ο τραυματίας (εργαζόμενος) συμμετείχε σε κλιμάκιο του Διαχειριστή, που εκτελούσε εργασίες κλαδεμάτων δέντρων πλησίον της Γραμμής Μεταφοράς (ΓΜ) 400 kV Φλώρινας-Μπίτολα.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών ένα από τα δέντρα έπεσε κοντά στη Γραμμή Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να υποστεί ηλεκτροπληξία.  Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από συναδέλφους του στο πεδίο, διακομίστηκε, άμεσα, στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε, στη συνέχεια, στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται.

Οι υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ προχώρησαν, άμεσα, σε αναγγελία του ατυχήματος στις αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με το νόμο. Ταυτόχρονα, συγκροτείται Επιτροπή Διερεύνησης του ατυχήματος, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. 

Ο ΑΔΜΗΕ συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στην οικογένεια του τραυματία και πράττει όλα όσα απαιτούνται για να επιστρέψει, γρήγορα, υγιής στους δικούς του ανθρώπους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Προσπάθεια προστασίας των γραμμών που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.
pyrkagia_varibobi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Εκτός λειτουργίας κρίσιμα κυκλώματα, πιθανές κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας των υποδομών και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος για μπλακάουτ στην Αν. Αττική από την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο θα διαρκεί το φαινόμενο. Έκτακτη σύσκεψη στις 18:30 στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στην υψηλή τάση

Η Β’ Φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων μεταξύ Νάξου-Μυκόνου και Νάξου-Πάρου, καθώς και την κατασκευή υποσταθμού κλειστού τύπου (GIS) στη Νάξο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισιοδοξία των κατοίκων της Κρήτης για την διασύνδεση με την Αττική

Θετικά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κρήτης την ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού, καθώς σύμφωνα με έρευνα στην πλειονότητά τους θεωρούν ότι θα ωφελήσει την τοπική οικονομία και το περιβάλλον.