ΓΔ: 2607.55 0.34% Τζίρος: 106.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:44:38
Φώτο: Shutterstock

Πομπέο: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας είναι «η μεγαλύτερη απειλή»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αποκάλεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ως την «μεγαλύτερη απειλή της εποχής μας» εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για την συμμετοχή της Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα «μεγαλύτερη απειλή της εποχής μας», κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντόμινικ Ράαμπ.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη απειλή της εποχής μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους εν μέσω της έντασης που έχει προκαλέσει ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον το πράσινο φως της βρετανικής κυβέρνησης στην συμμετοχή του κινεζικού κολοσσού Huawei στο βρετανικό δίκτυο 5G.

«Η Κίνα είναι μία τεράστια οικονομία με την οποία είναι στενά συνδεδεμένη η αμερικανική οικονομία. Είναι μία τεράστια ευκαιρία για εμάς, για να κάνουμε business», πρόσθεσε. «Όμως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα υπό τον πρόεδρο Σι έχει στόχους που δεν συνάδουν με τις (δυτικές) αξίες».

Στο τέλος του Οκτωβρίου, ο Μάικ Πομπέο κατηγόρησε το Πεκίνο ότι είναι «ανοικτά εχθρικό» προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εναν μήνα αργότερα, κατηγόρησε την Κίνα για «νέο όραμα αυταρχισμού». Το Πεκίνο απάντησε καλώντας τον «να εγκαταλείψει τις ιδεολογικές του προκαταλήψεις και την ψυχροπολεμική του νοοτροπία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξαρτάται από ΗΠΑ ή Κίνα

Ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να ακολουθήσει αυτόνομη στρατηγική έναντι της Κίνας, υπερασπίζοντας αξίες και συμφέροντα χωρίς νέα Ψυχροπολεμικά σύνδρομα, ζητώντας αυτοπεποίθηση και καθαρούς κανόνες.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνελήφθη 34χρονη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας από το FBI

Το FBI συνέλαβε τη 34χρονη Γουανγίνγκ Τζανγκ, που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, παρακολουθώντας πρόσωπο κοντά σε Ταϊβανό αξιωματούχο στις ΗΠΑ και στέλνοντας υλικό στις κινεζικές αρχές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.