Φώτο: ΑΠΕ

Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα - Στο ΑΧΕΠΑ ο ασθενής

Σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης βρίσκεται άνδρας μέσης ηλικίας ο οποίος νοσηλεύεται με συμπτώματα του κοροναϊού.

Ένας άνδρας εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, σήμερα το μεσημέρι, έχοντας συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κοροναϊού. .

Όπως μεταδίδει το voria.gr, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για ασθενή μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και μέχρι τώρα έχει οδηγήσει στον θάνατο 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Το άτομο μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Όπως έγινε γνωστό, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκά κονδύλια 35 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού

Το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα προσληφθεί θα καλύψει ανάγκες σε ειδικές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Ο προγραμματισμός παραλαβής των δόσεων είναι ο Δεκέμβριος όπου και θα ξεκινήσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων, ανέφερε κατά την ενημέρωση για τον covid-19 ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται πως μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου από τα τέλη Σεπτέμβρη όπως γίνεται κάθε χρόνο.