Φώτο: ΑΠΕ

Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis πέρασε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis πέρασε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί όλες τις κινήσεις του.

Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «Oruc Reis» κινήθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ

Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που είναι πιθανό να έχουν αναγκάσει το τουρκικό σκάφος να παρεκκλίνει της πορείας του. Το «Oruc Reis» παρακολουθείται από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», η οποία και απέπλευσε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η παρουσία του τουρκικού πλοίου.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Τουρκίας, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στα 50 ναυτικά μίλια μακριά από εκείνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό δεν έχει «ρίξει» καλώδια, ούτε έχει ενεργοποιημένες συσκευές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη των θρησκευτικών ηγετών από την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε πως «πονάει» καθώς η σκέψη του ταξιδεύει στη Κωνσταντινούπολη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε η εργαλειοποίηση της θρησκείας χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΗΠΑ: Ο χαρακτήρας της Αγ. Σοφίας είναι πολυθρησκευτικός 

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Εξακολουθούμε να θεωρούμε την Αγία Σοφία μνημείο ιδιαίτερης σημασίας και στηρίζουμε τη διατήρησή της με τρόπο που θα σέβεται την πολυθρησκευτική ιστορία της», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίντεο δείχνει τουρκικές ακταιωρούς να κατευθύνουν λέμβους προς την Ελλάδα

Bίντεο που δημοσιοποίησε περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των ελληνικών χωρικών υδάτων.