ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis πέρασε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis πέρασε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί όλες τις κινήσεις του.

Το ερευνητικό τουρκικό σκάφος «Oruc Reis» κινήθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ

Στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που είναι πιθανό να έχουν αναγκάσει το τουρκικό σκάφος να παρεκκλίνει της πορείας του. Το «Oruc Reis» παρακολουθείται από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», η οποία και απέπλευσε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η παρουσία του τουρκικού πλοίου.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Τουρκίας, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στα 50 ναυτικά μίλια μακριά από εκείνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό δεν έχει «ρίξει» καλώδια, ούτε έχει ενεργοποιημένες συσκευές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Πολλαπλασιάστηκαν οι Τούρκοι τουρίστες στα ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα επεκτείνει για ένα ακόμα έτος το πρόγραμμα βίζας κατά την άφιξη για Τούρκους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διευκολύνοντας την προσέλευση τουριστών και ενισχύοντας τις αφίξεις με βελτιώσεις στα λιμάνια Σάμου και Χίου.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Επαφές Φιντάν με ΗΠΑ και Ιράν για τον πόλεμο στη Γάζα

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ βρέθηκαν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και οι περιφερειακές εξελίξεις. Ο Φιντάν συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Ιρανό ομόλογό του.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στο επίκεντρο Ζελένσκι-Ερντογάν η ασφάλεια και τα ενεργειακά έργα

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι με τον Ερντογάν συμφώνησαν σε νέα βήματα συνεργασίας για την ασφάλεια, με ομάδες εργασίας να οριστικοποιούν λεπτομέρειες, δίνοντας έμφαση σε τεχνογνωσία και κοινά έργα υποδομής φυσικού αερίου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα συνεχίζει συνομιλίες για εκτόνωση της κρίσης με το Ιράν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Τουρκία διατηρεί επαφές για αποκλιμάκωση του πολέμου και δεν εγκρίνει ούτε τις επιθέσεις κατά του Ιράν, ούτε τα αντίποινα του Ιράν σε χώρες της περιοχής.