ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
Φώτο: Shutterstock

Η μάχη της Motor Oil, το ενδιαφέρον για Πειραιώς και ο ΟΤΕ από υψηλό σε υψηλό

Οι νέες πιέσεις στη Motor Oil και η «μάχη» στο 22,80, τα υψηλά ημέρας του ΟΤΕ, η Ελλάκτωρ ανοίγει βηματισμό, τα περιθώρια ανοδου της Ιdeal, η περίεργη εκτόξευση της Αttica Bank και η Phoenix Vega Mezz.

Η αποκοπή μερισμάτων σφράγισε τη χθεσινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες -0,44% ωστόσο η εικόνα στο ταμπλό ήταν καλύτερη: 61 μετοχές έκλεισαν με άνοδο, 51 με πτώση ενώ σταθερές παρέμειναν 46. 

Καλύτερη ήταν η εικόνα και στην Ευρώπη, ενώ η Wall Street αναρριχήθηκε σε νέα επίπεδα - ρεκόρ, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κερδίζουν περισσότερο από 1%.

-- Motor Oil: Νέες σοβαρές απώλειες για τη μετοχή με -1,47%, κλείνοντας στα 22,80 ευρώ, ένα κρίσιμο τεχνικό όριο. Εκεί είχαμε μια μικρή μάχη καθώς η υποχώρηση της μετοχής στα επίπεδα αυτά «έβγαλε» εντολές αγοράς, ωστόσο οι πωλητές υπερίσχυσαν και τελικά η μετοχή έκλεισε στα 22,80 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας. Οι απώλειες της μετοχής φτάνουν το -20% από τα προ έκτακτου φόρου επίπεδα τιμών. Η πίεση των τελευταίων ημερών δείχνει ότι κάποιο «μεγάλο» παιδί πουλάει με ένταση, πωλήσεις που προδίδουν εκνευρισμό από την κεραμίδα του φόρου και... πωλήσεις χωρίς αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται η ταλαιπωρία να έχει συνέχεια ωστόσο στα επίπεδα αυτά η μετοχή είναι υπερπουλημένη και λογικά δεν θα αργήσει η αντίδραση. Και αν κρατήσει το 22,80 ευρώ τότε μπορεί να αντίδραση να έρθει νωρίτερα. Στο -4,04% από την αρχή του έτους.

Η πορεία της μετοχής της Motor Oil, 4 Ιανουαρίου 2024 - 10 Ιουλίου 2024

-- ΕΛΠΕ: Με πτώση -6,49% η μετοχή χθες, πτώση όμως που ουσιαστικά αφορά την αποκοπή του μερίσματος. Η μετοχή έχασε 0,54 ευρώ σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης, ενώ το μέρισμα που «κόπηκε» χθες ήταν 0,60 ευρώ ανά μετοχή. Στο +6,87% από την αρχή του έτους.

-- ΟΤΕ: Νέα κέρδη για τη μετοχή και κλείσιμο για άλλη μια ημέρα στο υψηλό ημέρας, συμπεριφορά που προδίδει σκούπισμα, όπως σημειώσαμε και χθες.  

Η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, 4 Ιανουαρίου 2024 - 10 Ιουλίου 2024

-- Ελλάκτωρ: Άνοιξε βηματισμό σε μια συνεδρίαση με τον δείκτη στο «κόκκινο». Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή μέσα στο καλοκαίρι. Υπογραμμίζεται ότι οι επιστροφές κεφαλαίου είναι αφορολόγητες. 

Η πορεία της μετοχής της Ελλάκτωρ, 4 Ιανουαρίου 2024 - 10 Ιουλίου 2024

-- Πειραιώς: Έκοψε χθες μέρισμα 0,063 ευρώ και έκλεισε 0,032 ευρώ χαμηλότερα (-0,87%). Το χαρτί εμφανίζει μεγάλη κινητικότητα και πολλοί βλέπουν comeback. Το επιτόκιο 4,625% στο πράσινο ομόλογο ήταν η πρώτη ένδειξη του οφέλους που φέρνει στην τράπεζα η πρόσφατη αναβάθμιση από τη Moody's.

-- Ideal Holding: Την κάλυψη της μετοχής ξεκίνησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ με σύσταση outperform και τιμή στόχο τα 8,5 ευρώ που αντιστοιχεί σε περιθώριο ανόδου 42%. Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου και η ομάδα του έχουν ήδη χτίσει στη  Ideal  ένα ισχυρό track record δημιουργίας αξίας.

-- Attica Bank: Με ένα εντυπωσιακό +19,17% έκλεψε την παράσταση. Ωστόσο, αυτοί που με τόσο ενθουσιασμό αγόρασαν χθες είναι αμφίβολο αν συνειδητοποιούν ότι οι σημερινοί μέτοχοι της τράπεζας είναι οι παλαιοί μέτοχοι, οι οποίοι πρόκειται να εξαερωθούν από τους νέους μετόχους που θα βάλουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για την εξυγίανση της τράπεζας.

Η πορεία της μετοχής της Attica Bank, 4 Ιανουαρίου 2024 - 10 Ιουλίου 2024

-- Phoenix Vega Mezz: Πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου και ενώ προχωρά στην τρίτη διανομή - επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της. Στο +84,29% από την αρχή του έτους.

Η πορεία της μετοχής της Phoenix Veg Mezz, 4 Ιανουαρίου 2024 - 10 Ιουλίου 2024


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Η ένεση ηθικού, το ράλι στην Ευρώπη, τα mezz, η Elvalhalcor και τα διυλιστήρια

Το ΧΑ... έστριψε πριν να μπει σε bear market, η ΕΚΤ απογείωσε τις ευρωπαϊκές αγορές, οι κινήσεις των mezz, η Elvalhalcor ταλαιπωρείται, τα διυλιστήρια ανεβαίνουν με τη βενζίνη στα 2 ευρώ και τα καλά νέα για τη Mytilineos.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
MARKET MAKER

Η ορμή των αγοραστών, τα νέα όρια στο τραπεζικό ράλι και τα tips στρατηγικής

Πώς η διόρθωση της Δευτέρας έφερε νέο χρήμα στην αγορά, το upside των τραπεζών, οι συστάσεις της Τρ. Πειραιώς για τη στρατηγική στις αγορές, πώς η Eurobank ξεπέρασε τον ΟΤΕ και τα κέφια των «μικρών» χαρτιών.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
MARKET MAKER

Η Mytilineos «βλέπει» Λονδίνο, το διπλό discount Πειραιώς – Alpha και η ΜΟΗ

Η άνοδος των τραπεζών, τα short στις ΗΠΑ, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ΜΥΤΙΛ και η παράλληλη εισαγωγή στο LSE, η διπλή έκπτωση για Alpha - Πειραιώς, το υψηλό για Κρι Κρι, η πτώση του πετρελαίου και η πίεση σε ΜΟΗ - ΕΛΠΕ.