ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Το τριπλό «κόψιμο», τα νέα υψηλά Intralot – ΓΕΚ Τέρνα και οι τράπεζες

Γιατί η χθεσινή οριακή άνοδος είχε πρόσθετη αξία, τα σημάδια κόπωσης στις τράπεζες, η Πειραιώς «κόβει» μέρισμα, το νέο υψηλό της ΓΕΚ Τέρνα, γιατί η αγορά παραμιλά για την Intralot και το «σκούπισμα» στον ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.451,22 μονάδες με οριακά θετικό πρόσημο (+0,02%) αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας (1.458,37 μονάδες), με τις ρευστοποιήσεις, παρά την αναβάθμιση, σε Εθνική Τράπεζα (-1,62%) αλλά και τις άλλες συστημικές και Coca Cola HBC (-0,80%) να «τραβούν» τον ΓΔ προς τα κάτω.  Το φάσμα της ακυβερνησίας στη Γαλλία και των δημοσιονομικών επιπλοκών τρομάζει τους επενδυτές στην Ευρώπη, φόβος που φυσικά δεν αφήνει την Αθήνα ανεπηρέαστη. Όμως το έστω οριακά θετικό κλείσιμο χθες και τα 100 εκατ. ευρώ τζίρο σε μια ημέρα με τη Γαλλία στο -1,5% και τη Γερμανία στο -1% έχει την αξία του.

Ξεχωρίζει σήμερα η τριπλή αποκοπή μερισμάτων από Πειραιώς, Helleniq Energy και Jumbo και το πώς θα αντιδράσει η αγορά -που βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά όρια- θα έχει μεγάλη σημασία.

-- Τράπεζες: Σημάδια κόπωσης για τις συστημικές, παρά τις αναβαθμίσεις. Οι μετοχές του κλάδου έχουν δώσει εκπληκτικές αποδόσεις τα τελευταία χρόνια και πρέπει να υπάρχουν περίοδοι «χώνεψης» των τιμών. Τα μερίσματα έρχονται, τα εξαιρετικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου έρχονται και είναι θέμα χρόνου να δούμε νέα κίνηση προς τα πάνω. Την ίδια στιγμή, σημειώνεται διάχυση αγοραστικού ενδιαφέροντος σε blue chips που είχαν μείνει πίσω όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.α.

-- Πειραιώς: «Κόβει» σήμερα το μέρισμα η Πειραιώς, κάτι που μάλλον συνδέεται με το χθεσινό κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας «κόντρα» στην αναβάθμιση της τράπεζας από την Moody’s. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί από σήμερα η μετοχή.   

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, 29 Δεκεμβρίου 2023 - 9 Ιουλίου 2024

-- ΓΕΚ Τέρνα: Ανοίγει βηματισμό η ΓΕΚ Τέρνα με καύσιμο το deal της Τέρνα Ενεργειακή. Στη στήλη είχαμε επισημάνει ότι ο μεγάλος κερδισμένος του deal θα είναι η ΓΕΚ Τέρνα καθώς με τα κεφάλαια που θα εισπράξει θα τρέξει πιο γρήγορα τα μεγάλα projects.

Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, 2 Ιανουαρίου 2024 - 9 Ιουλίου 2024

-- Intralot: Κλείσιμο σε νέο υψηλό 12μήνου για τη μετοχή, κάνοντας την αγορά να… παραμιλά. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η νέα ισχυρή ανοδική κίνηση της μετοχής έρχεται παρά τα κακά μαντάτα από Οχάιο, με την εγχώρια εταιρεία να χάνει ένα σημαντικό συμβόλαιο στις ΗΠΑ. Στο +20% η μετοχή από την αρχή του έτους και στο +111,33% η απόδοση 52 εβδομάδων.

Η μετοχή της Intralot, 4 Ιανουαρίου 2024 - 9 Ιουλίου 2024

-- ΟΤΕ: Δεν είναι τόσο τα νέα σημαντικά κέρδη +1,16% όσο ότι το χαρτί κλείνει για τέταρτη συνεδρίαση κοντά στο υψηλό ημέρας. Συμπεριφορά που προδίδει «σκούπισμα». Στο +8,37% από την αρχή του έτους. 

Η μετοχή του ΟΤΕ, 29 Δεκεμβρίου 2023 - 9 Ιουλίου 2024


Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης παρέχονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη της ιστοσελίδας για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MARKET MAKER

Στο «συν» τον Μάρτιο ο Δείκτης, το ράλι της ΓΕΚ Τέρνα, ο ΟΤΕ και η Autohellas

Καλύφθηκαν οι απώλειες του Μαρτίου, η ΓΕΚ Τέρνα πρωταγωνιστεί με +17%, ο ΟΤΕ ανεβάζει ρυθμούς, η ΔΕΗ πήρε τα ηνία στον Large Cap, η Autohellas αδικείται στο ταμπλό και το Αεροδρόμιο ετοιμάζεται για τον 25άρη.
MARKET MAKER

Ο ορεξάτος Νοέμβριος, τα κέφια στις τράπεζες, η ΓΕΚ και το come back της ΙΝΛΟΤ

Το ΧΑ ανεβάζει στροφές, τα αποτελέσματα Εθνικής - Eurobank, η αποδέσμευση της Aegean από το Δημόσιο, η επιστροφή της Intralot στην Κύρια Αγορά, η αθόρυβη αντίδραση της ΓΕΚ Τέρνα και η εκδήλωση του ΧΑ για την ΕΝ.Α.
MARKET MAKER

«Βροχή» μερισμάτων, οι τράπεζες ζωηρεύουν και η σκοτοδίνη στη Motor Oil

Καταιγισμός μερισμάτων ως το τέλος του μήνα, οι εντολές αγοράς στις τράπεζες, η αισιοδοξία για αλλαγή τάσης στη Lamda, τα υψηλά 6ετίας της Intralot και οι νέες επιθετικές πωλήσεις σε Motor Oil την Παρασκευή.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Το Χρηματιστήριο, η ημέρα της Ανεξαρτησίας, η Mytilineos και οι Εργατικοί

Γιατί η αυριανή συνεδρίαση είναι κρίσιμη για την πορεία της αγοράς, πώς μια νίκη των Εργατικών στη Βρετανία θα δώσει ώθηση στη Metlen, το άλμα της Intralot, ο ΟΤΕ και οι δύο ταχύτητες στα διυλιστήρια.
MARKET MAKER

Οι στόχοι για την Εθνική, ο ΟΤΕ έγινε στυλοβάτης, τα mezz και ο Mid Cap

Οι μεγάλες προσδοκίες των αναλυτών για την Εθνική, ο ΟΤΕ σε τροχιά ανάκαμψης, η Φουρλής θα δίνει guidance στους αναλυτές, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ σε ρυθμούς deal, οι ανακοινώσεις για mezz και οι μειωμένοι τζίροι στον Mid Cap.
MARKET MAKER

Το πακέτο στην Aegean, η 5η σερί ανοδική ημέρα για ΕΤΕ και οι γκρίνιες για ΠΕΙΡ

Οικογενειακή υπόθεση το μεγάλο πακέτο στην Aegean, η επίδειξη ισχύος από Εθνική σε δύσκολη συνεδρίαση, η πτωτική κίνηση της Πειραιώς μετά το placement, η πίεση στην Jumbo και η «ζωντάνια» της Optima.