ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: O CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Χρ. Μεγάλου: Ορόσημο η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 14 χρόνια

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας με αφορμή την αναβάθμιση από την Moody's σημείωσε ότι αντανακλά τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση της ομάδας και την στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας.

Αποτέλεσμα της σημαντικής εξυγίανσης του ισολογισμού, της σταθερής λειτουργικής κερδοφορίας, των ενισχυμένων κεφαλαιακών δεικτών και του ισχυρού προφίλ ρευστότητας είναι η αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας σε Βaa3 με θετικές προοπτικές της Πειραιώς, από τον οίκο Moody's, όπως σημειώνει η τράπεζα σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Πειραιώς σε “Baa3” από “Ba1”, βελτιώνοντας την αξιολόγηση χρέους υψηλής εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες, σε “Baa3” από “Ba2”. Οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις του χρέους υψηλής εξασφάλισης και των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς παραμένουν θετικές, αντανακλώντας τις προσδοκίες για περαιτέρω αναβαθμίσεις τους επόμενους 12-18 μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς: 

Η «Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Πειραιώς» ή η «Τράπεζα»), αναβαθμίστηκε από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Ratings στην επενδυτική βαθμίδα Βaa3 με θετικές προοπτικές. Η Moody’s Ratings επισημαίνει ότι η απόφαση της είναι αποτέλεσμα της σημαντικής εξυγίανσης του ισολογισμού, της σταθερής λειτουργικής κερδοφορίας, των ενισχυμένων κεφαλαιακών δεικτών και του ισχυρού προφίλ ρευστότητας της Τράπεζας.

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Πειραιώς σε “Baa3” από “Ba1”, βελτιώνοντας την αξιολόγηση χρέους υψηλής εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες, σε “Baa3” από “Ba2”. Οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις του χρέους υψηλής εξασφάλισης και των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς παραμένουν θετικές, αντανακλώντας τις προσδοκίες για περαιτέρω αναβαθμίσεις τους επόμενους 12-18 μήνες.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 14 χρόνια. Το επίτευγμα αυτό συνιστά αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας της Πειραιώς, και αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας για πειθαρχία στα χρηματοοικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή τη δυναμική και να παράγουμε διατηρήσιμη κερδοφορία για το μέλλον.»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διανομή μερίσματος μετά από 16 χρόνια αποφάσισε η ΓΣ της Πειραιώς

«Το 2023 ήταν μια χρονιά ορόσημο, γεμάτη με δυναμικές εξελίξεις και εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου. «Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας αποτυπώθηκε στις εξελίξεις του 2023» τόνισε ο κ. Μεγάλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τραπεζική άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε η snappi της Πειραιώς

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της τράπεζας που αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια να αναδειχθεί σε πόλο του νέου τραπεζικού τοπίου στην Ευρώπη» τόνισε ο Χρ. Μεγάλου, πρόεδρος του ΔΣ της snappi και CEO της Πειραιώς.
PiraeusEvent_Photo
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλου: Σχεδιάζουμε το μέλλον και αλλάζουμε την εταιρική μας ταυτότητα

Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας: «Στην Πειραιώς οδηγούμε τις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε δάνεια και καταθέσεις στην Ελλάδα».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ρ. Κάπλαν: Το ασταθές γεωπολιτικό σκηνικό και η σύγκρουση ΗΠΑ - Κίνας

Προσκεκλημένος σε εκδήλωση της Τράπεζας Πειραιώς ο κορυφαίος διανοητής. Πώς περιέγραψε το σημερινό γεωπολιτικό σκηνικό. Εξήρε το έργο του Αμερικανού συγγραφέα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Στη δεύτερη θέση των χρηματοδοτήσεων της ναυτιλίας το 2023

Σύμφωνα με την μελέτη της Petrofin Research η Eurobank κατέχει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Μειώθηκε κατά 2% η τραπεζική χρηματοδότηση πλοίων για την ελληνική ναυτιλία το 2023.