ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Menelaos Myrillas / SOOC

Καμία επίσημη συμφωνία Ελλάδας - Πακιστάν για τους μετανάστες

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, «ο Άδωνις Γεωργιάδης και εγώ διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, έχω εντυπωσιαστεί από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και την ευφυία του να διερευνήσει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».

Με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη να έχει συνάψει δήθεν κρυφή συμφωνία με τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, κ. Jawad Sohrab, για τη μετάκληση 500.000 εργατών από το Πακιστάν στην Ελλάδα, παρατίθεται η διευκρινιστική ανάρτηση που ο ίδιος έκανε στο Twitter νωρίτερα σήμερα, αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Ειδικότερα, o κ. Jawad Sohrab ανέφερε:

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ - Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε καν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης και εγώ διερευνήσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, έχω εντυπωσιαστεί από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και την ευφυία του να διερευνήσει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Adonis Georgiadis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Αύξηση στα εισοδήματά των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα

Σχετικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι 50.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι είδαν ήδη αύξηση 30% στη σύνταξή τους, καθώς καταργήθηκε η παρακράτηση του 30%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Γεωργιάδης: Με την κωδικοποίηση θα βγάζουμε άκρη στο ασφαλιστικό

«Το έργο της κωδικοποίησης του δικαίου της κοινωνικής ασφάλισης διαιρείται σε 11 βιβλία κατά θεματικές, όπως η οργάνωση και λειτουργία του ελληνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Με το εργαλείο της κωδικοποίησης όλα αυτά γίνονται πολύ ευκολότερα» ανέφερε ο υπουργός εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ά. Γεωργιάδης: Οι τριετίες «ξεπαγώνουν» νωρίτερα ενισχύοντας τα εισοδήματα

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι η κυβέρνηση δρα συνολικά. «Είναι εντολή του πρωθυπουργού να δώσουμε τη μάχη μας και την δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Πώς η αγορά εργασίας θα επιστρέψει στην κανονικότητα

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς του καθορισμού του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους, μέσω της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι μόνο αν αποκτήσουµε πολύ µεγάλη εµπιστοσύνη ότι δεν θα γίνει κατάχρηση όπως στο παρελθόν.