ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skylakakis-Theodoros
Φωτο: ΑΠΕ/Economist

Σκυλακάκης: Οι τιμές ρεύματος είναι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας, πλέον θα έχουμε κάθε μήνα τις τιμές των παρόχων, υπάρχει ανταγωνισμός και θα πρέπει και οι ακριβοί πάροχοι να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.

«Είναι καλύτερες οι τιμές στο ρεύμα σε σχέση με πέρυσι που είχαμε την κρατική επιδότηση», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

«Στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ αναρτώνται οι τιμές όλων των παρόχων για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών», ανέφερε ο υπουργός, ενώ σημείωσε ότι «αν υπάρξει πραγματική ανάγκη η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο της επιδότησης».

«Ανακάλυψα ότι ο πάροχός μου είναι ακριβός, του δίνω ένα μήνα προθεσμία για να φύγω και να πάω σε άλλο πάροχο», σημείωσε.

Πλέον θα έχουμε κάθε μήνα τις τιμές των παρόχων, υπάρχει ανταγωνισμός και θα πρέπει και οι ακριβοί πάροχοι να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.

Στο πράσινο τιμολόγιο και στο μπλε τιμολόγιο έχουμε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που είχαμε με την επιδότηση του κράτους, ανέφερε.

Για το αν η κυβέρνηση ξανασυζητά επιδοτήσεις: Το έχουμε πει ότι θα ξαναμπούμε σε αυτή τη λογική, αν χρειαστεί, όχι «με το πρώτο φύσημα του ανέμου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Skylakakis-Theodoros
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Οι τιμές ρεύματος θα είναι περίπου στα επίπεδα Ιανουαρίου

Ο υπουργός χαρακτήρισε υπερβολικό τον ισχυρισμό για αυξήσεις 20 - 25% στα τιμολόγια, ενώ παράλληλα υπενθύμισε στους πολίτες ότι υπάρχουν χαμηλότερες τιμές στα μπλε και τα κίτρινα τιμολόγια.