ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΕΒΕΑ: Άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται ένα άλμα στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Το 30% των ομάδων που έχουν φιλοξενηθεί στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α., του ΕΒΕΑ, προχώρησαν στη δημιουργία επιχειρήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο παραμονής τους στη θερμοκοιτίδα και το 50% δημιούργησε επιχειρήσεις κατά το πρώτο έτος μετά την έξοδό τους.

Αυτό γνωστοποίησε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, κατά την ομιλία της στο πρόσφατο συνέδριο «Innovation Greece 5.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 5.0», που στόχο είχε να χαρτογραφήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, στην ομιλία της στο πάνελ «Θεσμικοί Φορείς Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας», η πρόεδρος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με την ίδρυση της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. πριν 10 χρόνια κι αργότερα του επιταχυντή, καθώς και με το πρώτο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων, το ΕΒΕΑ άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα και δικαιώθηκε, καθώς τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται ένα άλμα στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Όπως σημείωσε: «Σήμερα η Θ.Ε.Α. είναι αυτοχρηματοδοτούμενη δράση του ΕΒΕΑ, που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ταυτόχρονα 50 νεοφυείς επιχειρήσεις ή 150 νέους επιχειρηματίες. Έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα πάνω από 450 επιχειρηματικά σχήματα, τα οποία υποστήριξε παρέχοντας στέγαση και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων.

Η ώθηση που παρέχεται μέσω της δραστηριότητας της θερμοκοιτίδας αποτυπώνεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Το 30% των ομάδων που έχουμε φιλοξενήσει προχώρησαν στη δημιουργία επιχειρήσεων κατά το πρώτο εξάμηνό παραμονής τους στη θερμοκοιτίδα. Ενώ το 50% δημιούργησαν επιχειρήσεις κατά το πρώτο έτος μετά την έξοδό τους»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Προσκαλεί τις καινοτόμες ΜμΕ για ένταξη σε πρόγραμμα επιτάχυνσης

Οι επιλεγμένες ΜμΕ θα περάσουν από ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που υποστηρίζεται από δύο σημαντικούς θεσμούς: την αγορά αγγέλων και τη μεταφορά τεχνολογίας σε διακρατικό επίπεδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρουμ των Δελφών: Η βελτίωση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τι συζητήθηκε στο πάνελ με τίτλο «Καλλιεργώντας ένα ακμάζον οικοσύστημα ΜμΕ για μια ισχυρότερη οικονομία» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Εφραίμογλου: Πρόκληση η ανάδειξη της καινοτομίας σε πυλώνα ανάπτυξης

«Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους» είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.