ΓΔ: 1471.63 -0.65% Τζίρος: 85.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σκληρός πόλεμος τιμών στην κινητή τηλεφωνία: Τι προσφέρουν οι εταιρείες

Κατεβαίνουν κι άλλο οι τιμές στα οικογενειακά πακέτα με νέες προσφορές από τη Nova. Συμβόλαια unlimited κάτω από τα 20 ευρώ τον μήνα. Τι δηλώνουν στο BD από τον ΟΤΕ. Όλες οι προσφορές από τους παρόχους.

Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί η συζήτηση για αυξήσεις στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών, ο πόλεμος τιμών εξακολουθεί να μαίνεται. Η Nova, που πρώτη άρχισε τις μεγάλες μειώσεις, επεκτείνει την επιθετική εμπορική πολιτική της και στα οικογενειακά πακέτα.

Η εταιρεία που πυροδότησε την πρώτη φάση του πολέμου τιμών, φέρνοντας σημαντικές μειώσεις, ιδιαίτερα στην κινητή και στα unlimited πακέτα, παρουσίασε τα νέα προγράμματα κινητής Nova Family θέλοντας να ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, Chief Marketing Officer της Nova, «τα νέα προγράμματα Nova Family αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσής μας στην καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε τα προγράμματα Nova Family, όπου κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά θα μπορεί να απολαμβάνει την καλύτερη τεχνολογία, στην καλύτερη δυνατή τιμή, με την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Οι άλλοι πάροχοι δείχνουν να τηρούν στάση αναμονής, με τον ΟΤΕ να στοιχηματίζει στην ποιότητα του δικτύου του, με τα οικογενειακά προγράμματα να έρχονται με μια σειρά από υπηρεσίες που διευκολύνουν τη ζωή των καταναλωτών και προσφέρουν ασφάλεια.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΟΤΕ στο BD, «έχουμε το καλύτερο δίκτυο, και τον τελευταίο καιρό έχουμε ρίξει τις τιμές και έχουμε αυξήσει τα data», ενώ επισημαίνουν πως «τα προγράμματα μας είναι εξάλλου αντίστοιχα με πολλά περισσότερα προσφερόμενα data ενώ οι τιμές έχουν πολύ μικρές διαφορές».

Πάντως, στελέχη του κλάδου, επισημαίνουν ότι σε μια περίοδο όπου το λειτουργικό κόστος εκτοξεύεται για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η δραστική μείωση των τιμολογίων πρόκειται να είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση για όλους.

Ποια οικογενειακά πακέτα προσφέρουν οι εταιρείες

Στα νέα οικογενειακά πακέτα η Nova προσφέρει τρεις βασικές επιλογές προγραμμάτων που ξεκινούν από 18 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 27 ευρώ προσφέροντας από 10 GB mobile data έως unlimited και μπορούν να προστεθούν έως 4 γραμμές ενώ πρέπει να συνδυάζεται και με σταθερή σύνδεση. Ειδικότερα, η Nova προσφέρει το Unlimited Ομιλία&SMS+10GB στα 18 ευρώ ενώ για κάθε πρόσθετη σύνδεση το πάγιο υποχωρεί στα 16 ευρώ. Στην κατηγορία Unlimited Ομιλία&SMS+ 20 GB είναι στα 21 ευρώ και οι επιπλέον συνδέσεις πέφτουν στα 18 ευρώ. Το Unlimited All ξεκινάει στα 27 ευρώ και για κάθε πρόσθετη σύνδεση το πάγιο υποχωρεί στα 21 ευρώ.

Ο ΟΤΕ από την πλευρά του έχει τέσσερα διαφορετικά οικογενειακά πακέτα, στα οποία ωστόσο τα προσφερόμενα data διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν ο συνδρομητής είναι και στο Cosmote ONE και τις τιμές να ξεκινούν από τα 19,50 ευρώ και φτάνουν έως τα 29 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ προσφέρει το Cosmote Gigamax Family S το οποίο δίνει 15GB (τα 10 GB από το Cosmote ONE) με απεριόριστα λεπτά στα 19,50 ευρώ για δυο μέλη, ενώ στα τέσσερα μέλη η τιμή πέφτει στα 17,07 ευρώ. Το πρόγραμμα Cosmote Gigamax Family M προσφέρει 30GB (τα 20GB από το Cosmote ONE) στα 23,50 ευρώ και φτάνει τα 19,07 ευρώ, το Cosmote Gigamax Family L που προσφέρει 60 GB (τα 40GB από το Cosmote ONE) και ξεκινάει από τα 28 ευρώ και υποχωρεί στα 21,32 ευρώ για τέσσερα μέλη και προσφέρει και ένα πρόγραμμα Cosmote Gigamax Family Unlimited με απεριόριστα λεπτά και data που ξεκινάει από τα 29 ευρώ και πέφτει στα 21,82 ευρώ στα τέσσερα μέλη.

Η Vodafone η οποία είναι και η μόνη που δεν απαιτεί τον συνδυασμό σταθερής και διαθέτει τέσσερα προγράμματα τα οποία μπορούν να επεκταθούν και στα μέλη της οικογένειας διπλασιάζοντας τα προσφερόμενα data. Ειδικότερα, η Vodafone έχει το Vodafone Red 3GB στα 17 ευρώ. Το πάγιο παραμένει σταθερό για τα μέλη που θα προστεθούν, ωστόσο από το δεύτερο μέλος και έπειτα, τα data διπλασιάζονται στα 6GB για τους κατόχους του πακέτο. Υπάρχει επίσης το Vodafone Red 5GB στα 19 ευρώ, και μετά το δεύτερο μέλος τα mobile data γίνονται 10 GB, ενώ στο Vodafone Red 10 GB που είναι στα 25 ευρώ τα mobile data διπλασιάζονται στα 20 GB. Η Vodafone προσφέρει επίσης και unlimited πρόγραμμα με το Vodafone Red Unlimited το οποίο είναι στα 33,6 ευρώ για το κάθε μέλος, ενώ η τιμή πέφτει στα 27,20 ευρώ αν συνδυαστεί και με σταθερή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερη οπτική ίνα, βελτιωμένη πρόταση από τον ΟΤΕ

Μετά τις αντιδράσεις της Κομισιόν και των παρόχων, ο ΟΤΕ υπέβαλε νέο μοντέλο τιμολόγησης για την αγορά χονδρικής στην οπτική ίνα, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνουν μειώσεις και στις τιμές της λιανικής.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Λυγίζει» τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών η έκρηξη της χρήσης δεδομένων

Αν και οι ταχύτητες του διαδικτύου ανέβηκαν σημαντικά το 2022, οι απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν αυξηθεί, μαζί και τα παράπονά τους καθώς τα δίκτυα των παρόχων δεν δείχνουν να μπορούν να ανταποκριθούν.
tv_piracy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σφίγγει ο κλοιός για χρήστες και διακινητές της πειρατικής τηλεόρασης

Η άνοδος της πειρατικής τηλεόρασης έχει λάβει αδιανόητες διαστάσεις, δημιουργώντας τρύπα εσόδων στις εταιρείες και στο Δημόσιο, ενώ παράλληλα φέρνει και πλήθος κινδύνων για τους χρήστες.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τέλος της φθηνής τηλεφωνίας: Πώς θα «φουσκώσουν» οι λογαριασμοί

Έρχεται η ρήτρα προσαρμογής των τηλεπικοινωνιακών λογαριασμών στον πληθωρισμό, που αυξήθηκε πέρυσι κατά 9,65%. Η ΕΕΤΤ ικανοποιεί το σχετικό αίτημα των εταιρειών, που κάνουν λόγο για μεγάλες αυξήσεις στα κόστη.
internet-diadiktyo-fiber
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Κρήτη και στο νότιο Αιγαίο το πιο γρήγορο ίντερνετ της Ελλάδας

Άνιση ανάπτυξη των δικτύων, τεράστιες διαφορές ταχυτήτων: από 32 Mbps στο Β. Αιγαίο ως τα 142 Mbps στην Κρήτη. Χάνει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα. Σχεδόν 50% ταχύτερο το ίντερνετ στα κινητά από τις σταθερές συνδέσεις.