ΓΔ: 1482.77 0.34% Τζίρος: 35.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας

Η συνολική αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.), στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, μοναδικό μέτοχο της εταιρείας, ορίστηκαν τα εξής νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΟΣΕ:

  • Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός Πρόεδρος,
  • Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μέλος,
  • Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, Μέλος,
  • Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, Μέλος,
  • Ιωάννης Πετρόπουλος, Μέλος.

Η συνολική αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του Οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η επιλογή των προσώπων για την κάλυψη των θέσεων του νέου ΔΣ πληροί συγκεκριμένα κριτήρια που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων.

Σύντομα βιογραφικά στοιχεία των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας.

Ο κ. Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε Διοικητικά Συμβούλια Τραπεζών και Επιμελητηρίων.

Η κα Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, εξειδικεύεται στο αστικό δίκαιο, στο ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών.

Ο κ. Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική.

Η κα Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης, ενώ έχει εκπροσωπήσει εταιρείες σε πολυεθνικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο, ειδικά στον τομέα των χρηματοδοτήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδιάρθρωση του ΔΣ του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

Η επιλογή των προσώπων για την κάλυψη των θέσεων του νέου ΔΣ πληροί συγκεκριμένα κριτήρια που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O νέος ΟΣΕ και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των σιδηροδρόμων

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τον ριζικό μετασχηματισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου με τη δημιουργία του νέου ΟΣΕ, «Σιδηρόδρομοι Ελλάδας» και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων.  
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Προτεραιότητα η ενίσχυση της συνδεσιμότητας στις μεταφορές

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο του τομέα των υποδομών και μεταφορών στην ισχυροποίηση του περιφερειακού γεωπολιτικού ρόλου της χώρας.
Chistos Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα διεκδικεί πόρους για το σιδηροδρομικό της δίκτυο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε ότι «η ολοκλήρωση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη μίας πραγματικά ενοποιημένης και αποτελεσματικής αγοράς».
Xristos Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά νέα μέτρα στήριξης: Επίδομα σε συνταξιούχους, ρυθμίσεις οφειλών

Μέχρι 31 Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος, το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη μερική ή την καθόλου αύξηση της σύνταξης, το ύψος της σύνταξης και από άλλες ενισχύσεις που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα.