ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: AΠΕ

Παράταση των προγραμμάτων «Ερευνώ – Καινοτομώ» και «Ανταγωνιστικότητα»

Ειδικότερα για την Παρέμβαση Ι (Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις): ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Τρίτη 30.07.2024 και ώρα 15:00, αντί της Τετάρτης 10.07.2024.

Με Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάση, σε συνεργασία με την υφυπουργό Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, αρμόδια για ζητήματα Έρευνας και Καινοτομίας, δίνεται παράταση στις δυο παρεμβάσεις της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ», του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Ειδικότερα:

  • για την Παρέμβαση Ι (Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις): ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Τρίτη 30.07.2024 και ώρα 15:00, αντί της Τετάρτης 10.07.2024.
  • για την Παρέμβαση ΙΙ (Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς): ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Δευτέρα 09.09.2024 και ώρα 15:00, αντί της Τετάρτης 17.07.2024.

Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Δύο νέες δράσεις ΕΣΠΑ για την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων

«Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ειδικά των ΜμΕ, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Συνάντηση με την υπουργό Προώθησης Εξαγωγών του Καναδά

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσής τους, μέσα από τις επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
businessdaily-Papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύφθηκαν οι διαθέσιμες ενισχύσεις για επενδύσεις στις λιγνιτικές περιοχές

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΟ οι δράσεις αυτές καλύπτουν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να φτάνει τα 280 εκατ.
businessdaily-Papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: 200 εκατ. για χρηματοδότηση νέου Ταμείου Συμμετοχών EQUIFUND II

Το EquiFund II ως Ταμείο Συμμετοχών αποτελεί το πρώτο θεματικό χρηματοδοτικό εργαλείο επιχειρηματικών συμμετοχών το οποίο εστιάζει στους τομείς των Βιοεπιστημών, της Υγείας, και της Βιωσιμότητας.