ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας για τους ναυτικούς στα πλοία

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού σε συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη τονισε να ληφθεί απόφαση που θα καθιστά υποχρεωτική την εφαρμογή μάσκας στο πλήρωμα.

Την ανάγκη για λήψη συμπληρωματικών μέτρων για τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία που συνδέουν την χώρα μας με την Ιταλία και την ενίσχυση της προστασίας των ναυτικών στα πλοία, ζήτησε, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σε συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη, 19 Μαρτίου με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, κατατέθηκαν στοιχεία στον υπουργό Ναυτιλίας για πλοία στην επιβατηγό Ναυτιλία που ακόμη δεν έχουν εφοδιαστεί, ως όφειλαν, με τον στοιχειώδη και απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ ζητήθηκε η λήψη απόφασης με την οποία να καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή μάσκας στο πλήρωμα.

Ταυτόχρονα, επισήμαναν ότι πρέπει επειγόντως να υπάρξει Υπουργική απόφαση για την παράταση της ισχύος σε διπλώματα - πτυχία-άδειες, πιστοποιητικά σχολών Εμπορικού Ναυτικού εγγραφή στους καταλόγους του ΓΕΝΕ κλπ, που έχουν λήξει ή θα λήξουν στο διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

Τα στελέχη της ΠΕΝΕΝ ζήτησαν επίσης να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα στα Ε/Γ- Ο/Γ πλοία που συνδέουν την χώρα με ιταλικά λιμάνια, αφού στην Ιταλία υπάρχει τεράστια διασπορά και έξαρση του κορονοϊού.

Ανέφεραν επίσης, ότι όσοι απολύονται, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα, από πλοία αυτής της γραμμής δεν ελέγχονται ιατρικά με ευθύνη της εταιρείας και οι ίδιοι αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλό τίμημα στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχουν οι αλλαγές για να «ανθίσει» η φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την καλλιέργεια και εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης θα μπορούσε να τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.