ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σταύρος Παπασταύρου συζήτηση
Ο Σταύρος Παπασταύρου μιλά σε πάνελ του Delphi Economic Forum, συζητώντας οικονομικά θέματα.

Στ. Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σύντομα θα γίνουν γνωστές οι επιδοτήσεις ρεύματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα καλύπτουν τους μήνες Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2025, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα αφορούν αναδρομικά στους μήνες Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2025, όπως σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Παπασταύρου πρόσθεσε ότι από αυτές τις επιδοτήσεις θα αποκλειστούν οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή, με το μερίδιό τους να μοιράζεται στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. «Είναι ζήτημα ηθικής τάξεως», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο, με την οποία αποτυπώνεται ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Ελλάδας, ο υπουργός τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πολιτεία οριοθετεί λεπτομερείς χρήσεις των θαλάσσιων ζωνών της, υλοποιώντας την υποχρέωση που απορρέει από την Οδηγία 2014/89/ΕΕ και ασκώντας τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. «Για πρώτη φορά ερχόμαστε και οριοθετούμε όρους αλιείας, πολιτιστικής προστασίας, τουρισμού, θέτοντας τις βάσεις για σταθερή οικονομία, ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ υπάρχει και γεωπολιτική διάσταση, γιατί για πρώτη φορά κατατίθεται σε ρυθμιστικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο χάρτης με όλη την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας, με πλήρη επήρεια και στην ηπειρωτική ζώνη και στα νησιά», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πριν το τέλος Απριλίου θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα αφορά στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νότια Κρήτη 1» και «Νότια Κρήτη 2», κίνηση που αποτελεί συνέχεια της αποδοχής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές που υπεβλήθη από την εταιρεία Chevron Balkans Exploration B.V.

Σε ερώτηση για την πρόσφατη, νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, από την S&P αυτήν τη φορά, επεσήμανε την πολύ μεγάλη σημασία αυτής της εξέλιξης, δεδομένου ότι, όπως είπε, «αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς τη χώρα, κάτι που σημαίνει επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, υψηλή ανταγωνιστικότητα».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να κάνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών καλύτερη και να επιστρέψει μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης σε αυτούς, με σύνεση και δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Παπασταύρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 150 εκατ. ευρώ για ΤΝ και ΜμΕ με νέο αναπτυξιακό πλαίσιο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει για το 2026 αναπτυξιακό πρόγραμμα 150 εκατ. ευρώ υπέρ ΜμΕ για Τεχνητή Νοημοσύνη και τεχνολογίες. Στόχος η εκπαίδευση προσωπικού και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, με έμφαση στην ηθική χρήση.
Κατασκευαστικό έργο εργοτάξιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη δίνουν τα μεγάλα έργα υποδομών

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο πρόγραμμα υποδομών σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενίσχυση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς διαδρόμους, που προωθούν οικονομία, ενέργεια και ασφάλεια.
Νίκος Μαντζούφας στο φόρουμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρουμ Δελφών 2026: Στο επίκεντρο γεωπολιτική, ενέργεια και τεχνητή νοημοσύνη

Το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών «The Shock of the New» θα διεξαχθεί 22-25 Απριλίου 2026, εστιάζοντας στις ραγδαίες παγκόσμιες εξελίξεις και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, με 1.200 ομιλητές και 200 συζητήσεις.
Τρακτέρ σε γεωργικό αγρό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα μέσω του Excel4Pro

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ενημερώνει για το Open Call του Excel4Pro που απευθύνεται σε startups και ΜΜΕ Ελλάδας, Τουρκίας, Ουκρανίας στους τομείς εναλλακτικών φυτικών πρωτεϊνών και βιώσιμης επεξεργασίας τροφίμων με στόχο την υποστήριξη καινοτομιών.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα σε θέση να αντέξει το ενεργειακό σοκ της Μέσης Ανατολής

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης δηλώνει ότι η ελληνική οικονομία είναι πλέον πιο ανθεκτική, ικανή να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή με στοχευμένη στήριξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κάναμε έξοδο από τη μιζέρια προς μια Ελλάδα με υψηλές απαιτήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Μεσολόγγι για τα 200 χρόνια από την Έξοδο, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της πολιτικής ωριμότητας για τη «νέα έξοδο» της Ελλάδας και αναφερόμενος στο παράδειγμα αλληλεγγύης των Μεσολογγιτών.