ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
emporika katastimata-Kyriakes
Shutterstock

Άνοιγμα της αγοράς με αθέμιτο ανταγωνισμό φοβούνται οι έμποροι

Με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας, επισημαίνει την ανάγκη διευκρινίσεων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής.

Αναλυτικότερα, σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη λεπτομερή ΚΥΑ που θα εκδοθεί, να διευκρινιστεί για τα μικρά εμπορικά καταστήματα που στεγάζονται σε μικρά οργανωμένα κτιριακά συγκροτήματα, να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής ‪στις 11-5-2020‬.

Επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζει ότι θα πρέπει τα καταστήματα λιανικής που θα ανοίξουν ‪τη Δευτέρα 4-5-2020‬ να μπορούν να πωλούν αποκλειστικά είδη που υπάγονται στους ΚΑΔ, που περιγράφονται στην απόφαση για την επαναλειτουργία τους.

Σημειώνεται ότι πολλά εξ αυτών των καταστημάτων διαθέτουν και άλλα προϊόντα, η πώληση των οποίων θα δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν ‪στις 11-5-2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την παράταση της εκπτωτικής περιόδου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο ΕΣΑ στην επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων την 1η Μαρτίου «θα δώσει μια νέα ανάσα στην αγορά».