ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία

Πιερρακάκης: Όσες ξένες επενδύσεις το 2019-σήμερα, όσες σε 17 χρόνια ευρώ

Ο Κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για την οικονομία βασίζεται σε επενδύσεις, εξαγωγές, παραγωγικότητα και νέο παραγωγικό μοντέλο, τονίζοντας την ανάγκη ιδιωτικών κεφαλαίων για επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Τη στρατηγική της κυβέρνησης για την Οικονομία περιέγραψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή τη συμμετοχή του στο 8ο Athens Investment Forum. Σύμφωνα με τον υπουργό, βασικοί άξονες είναι οι επενδύσεις, οι εξαγωγές, η παραγωγικότητα και η υιοθέτηση νέου παραγωγικού μοντέλου.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι από το 2019 μέχρι σήμερα, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα ισοδυναμούν με όσες είχαν πραγματοποιηθεί στα πρώτα 17 χρόνια του ευρώ. Υπογράμμισε πως για να διατηρηθεί αυτή η δυναμική, απαιτούνται ιδιωτικοί καταλύτες που θα αξιοποιήσουν δημόσιους πόρους και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και της σύνδεσης επενδύσεων με μεταρρυθμίσεις. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως ανέφερε, η αντίληψη της κυβέρνησης έχει μεταβληθεί, δίνοντας προτεραιότητα στην ταχεία λήψη και υλοποίηση αποφάσεων. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι αν η χώρα θα προχωρήσει, αλλά με ποια ταχύτητα θα επιτευχθεί η πρόοδος.

Πηγή: Facebook ανάρτηση Κυριάκου Πιερρακάκη

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Ιδιωτικοί καταλύτες για ενίσχυση δημόσιων επενδύσεων

Ο Κ. Πιερρακάκης στο 8ο Athens Investment Forum τόνισε την ανάγκη για επενδύσεις, εξαγωγές και νέο παραγωγικό μοντέλο, ζητώντας ταχύτερη υλοποίηση αποφάσεων και αξιοποίηση των δημόσιων πόρων και της περιουσίας του Υπερταμείου.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διευκολύνσεις για ξένες επιχειρήσεις στο Λιμάνι Εμπορίου Χαϊνάν

Το Πεκίνο θεσπίζει 16 μέτρα για τη στήριξη ξένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, με εστίαση σε τομείς όπως το εμπόριο ενέργειας, η υγεία και οι τελωνειακές διευκολύνσεις.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το κράτος που λειτουργεί σωστά είναι το καλύτερο κίνητρο

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε πως το αποτελεσματικό κράτος είναι το καλύτερο επενδυτικό κίνητρο, αναφέρθηκε στη σταθερότητα τραπεζών και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος εκπαίδευσης και τουρισμού με επενδύσεις στις υποδομές.