Φωτο: Shutterstock

Τέλος οι αιτήσεις για φθηνά δάνεια, υπερκαλύφθηκε το πρόγραμμα

Το τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με κατάθεση χιλιάδων αιτήσεων σε λίγες ημέρες, οδήγησε στην προσωρινή διακοπή υποβολής νέων. 

Η τεράστια ζήτηση που είχε το πρόγραμμα δανεισμού για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 100% επιδοτούμενο επιτόκιο, οδήγησε το υπουργείο Ανάπτυξης στη διακοπή της κατάθεσης νέων αιτήσεων. 

Όπως έχει αναφέρει αναλυτικά το Business Daily, σε διάστημα λίγων ημερών υπήρξε πραγματικό «βραχυκύκλωμα» στις τράπεζες καθώς κατατέθηκαν περισσότερες από 18.000 αιτήσεις. 

Αποτέλεσμα οι τράπεζες να χρειάζονται χρόνο προκειμένου να τις εξετάσουν και ως εκ τούτου να μην υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης νέων. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης «λόγω υπερκάλυψης του προϋπολογισμού του νέου προγράμματος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας παροχής δανείων για κεφάλαιο κίνησης με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο, το οποίο διατίθεται από τις 28 Απριλίου 2020, ανακοινώνεται ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων. Νέες αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μετά την αρχική αξιολόγηση των υπαρχουσών αιτήσεων, ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι διαθέσιμοι πόροι».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Οι ΜμΕ βασικός πυλώνας της ανάπτυξης

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στα δύο κύματα της πανδημίας τόνισε ο κ. Παπαθανάσης και επισήμανε πως θα πρέπει να είναι ένα πολύ ευέλικτο εργαλείο που θα έχει άμεσες και θετικές επιπτώσεις στην ενιαία αγορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη σε περισσότερες από 4.000 μικρές επιχειρήσεις από το υπ. Ανάπτυξης

Στο πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» εντάχθηκαν επιπλέον 674 επιχειρηματικά σχέδια, με τη συνολική αξία του να ξεπερνά τα 286 εκατ. ευρώ.