Φωτο: Shutterstock

Στόχος να φέρει η TUI στην Ελλάδα 1,5 εκατ. τουρίστες φέτος

Συμφωνία του υπουργείου Τουρισμού με τον γερμανικό ταξιδιωτικό όμιλο όμιλο και με στόχο να προσελκύσει φέτος στη χώρα το 50% των τουριστών που έφερε το 2019.

Συμφωνία με τον ταξιδιωτικό όμιλο TUI υπέγραψε το υπ. Τουρισμού, με άμεσο στόχο να υπάρξει στήριξη του κλάδου, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. 

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπ. Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη και τον επικεφαλής του Ομίλου TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, με τον κ. Θεοχάρη να υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ότι κοινός στόχος του υπ. Τουρισμού και της TUI είναι να έρθουν φέτος στην Ελλάδα έως 1,5 εκατ. τουρίστες, φυσικά μέσω των δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης εταιρείας. 

Όπως τόνισε ο υπ. Τουρισμού, «βάζουμε κοινό στόχο να φέρουμε το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρεία στη χώρα μας το 2019. Υπενθυμίζουμε πως πέρσι ήρθαν μέσω της TUI 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες. Υλοποιούμε τον στόχο αυτόν μέσω της συνδιαφήμισης, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρία θα συνεργαστεί. Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς. Επιπρόσθετα, εντείνουμε τις ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην χώρα μας. Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος και τις επόμενες χρονιές. Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί».

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι «αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς και ότι δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον». 

Από την πλευρά του ο κ. Έμπελ τόνισε ότι «θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα». Επίσης εκτίμησε πως διαγράφεται μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα εφέτος, να ελκύσει πελάτες που τα προηγούμενα χρόνια επισκέπτονταν εξωτικούς προορισμούς και όχι μόνο να τους ικανοποιήσει εφέτος, αλλά και να τους διατηρήσει και για τα επόμενα, μιας και η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, όπως είπε. Τέλος εκθείασε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα στο μέτωπο της πανδημίας στέλνοντας το δικό του μήνυμα ασφαλούς διαμονής των ξένων επισκεπτών στην χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορολόγητα κουπόνια διακοπών έως 300 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα

Με εισήγηση του υπουργείου Τουρισμού περιλήφθηκε διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών που επιτρέπει φέτος παροχή 300 ευρώ από τους εργοδότες για διακοπές χωρίς φόρο εισοδήματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται παράταση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει παράταση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους.