ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Δωρεάν ξεναγήσεις από το ΕΕΘ για στήριξη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Για τη συγκεκριμένη δράση το ΕΕΘ ενέκρινε 10.000 ευρώ σε πρώτη φάση και μπορεί να αυξηθεί αν υπάρχει ζήτηση, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου. 

Παρά την χαμηλή τουριστική κίνηση και τα απογοητευτικά νούμερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ανέλαβε μια πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης: Ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων από διπλωματούχους ξεναγούς στα αξιοθέατα και τα μνημεία τη πόλης, στους τουρίστες που παραθερίζουν στην ευρύτερη περιοχή. 

Αυτό, όπως εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν μια μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Για τη συγκεκριμένη δράση το ΕΕΘ ενέκρινε 10.000 ευρώ σε πρώτη φάση και μπορεί να αυξηθεί αν υπάρχει ζήτηση. Σημειώνεται ότι οι τιμές ξενάγησης για ένα γκρούπ κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στα 100 με 150 ευρώ, ανάλογα το πρόγραμμα. Η δράση αυτή είχε υλοποιηθεί και στο παρελθόν και αφορούσε τις σχολικές εκδρομές. 

«Τη χρονιά που υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το 2013-14, ξεναγήσαμε πάνω από 7.000 μαθητές. Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί έτσι μειώνεται το κόστος της εκδρομής και τα χρήματα που εξοικονομεί ο επισκέπτης μπορεί να τα ξοδέψει αλλού», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος των Ξεναγών Β. Ελλάδος, Αναστασία Γαϊτάνου. «Φέτος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Μένει να δούμε πόσοι θα έρθουν», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει αλλάζουν τα πράγματα, κλείνουν τα σύνορα με χώρες που ελπίζαμε να δουλέψουμε, κλείνει μια πληγή και ανοίγει άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης. Ο ίδιος τόνισε ότι «το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν μάθαμε ότι το πρόγραμμα "τουρισμός για όλους" δεν θα περάσει από τα τουριστικά γραφεία, διότι αυτό θα έδινε λίγη δουλειά στον κλάδο μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοπίο στη Χαλκιδική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Ενισχυμένη η παρουσία της στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής φιλοξένησε τον Οκτώβριο δύο αποστολές τουριστικών πρακτόρων από Αίγυπτο και Τουρκία, προβάλλοντας τη Χαλκιδική και ενισχύοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και νέων συνεργασιών.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον Σεπτέμβριο

Σημαντική αύξηση κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Σεπτέμβριο με 875.377 επιβάτες (+4,7%). Στα 14 αεροδρόμια της Fraport, οι επιβάτες ξεπέρασαν τα 5,7 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο 4,2%.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει αύριο το Τέμενος Χαμζά Μπέη για το κοινό

Το τέμενος Χαμζά Μπέη, γνωστό ως Αλκαζάρ, παραδόθηκε στους Θεσσαλονικείς και επισκέπτες μετά από σχεδόν 40 χρόνια εργασιών. Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε την αποκατάσταση σημαντική για την πόλη και την περιοχή.
Έκθεση εσωτερικής διακόσμησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η Γυάλινη Πινακοθήκη στη Νέα Παραλία

Η Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη εγκαινιάστηκε στη Νέα Παραλία, προσφέροντας έναν διαφανή χώρο τέχνης 78 τ.μ., προσβάσιμο όλο το 24ωρο, όπου τα έργα φαίνονται και από μέσα και από έξω, εντάσσοντας τον πολιτισμό στο αστικό τοπίο.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διασώθηκαν δύο Γερμανοί από ιστιοφόρο στην Αγία Τριάδα

Ιστιοφόρο με δύο Γερμανούς προσάραξε στην Αγία Τριάδα, Θερμαϊκού. Τοπικές αρχές και ιδιωτικά σκάφη βοήθησαν στην αποκόλληση. Το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι Καλαμαριάς χωρίς τραυματίες ή ρύπανση.