Φώτο: ΑΠΕ

Σκυλακάκης: Όχι μειώσεις φόρων όσο διαρκεί η πανδημία

Ο νέος αναπληρωτής Οικονομικών τόνισε πως τα χρήματα που θα απορροφήσει η Ελλάδα θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις. Προβληματισμός για την διάρκεια της πανδημίας.

Απέκλεισε τη μείωση φόρων, όσο θα διαρκεί η κρίση του κορονοϊού ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σημειώνοντας πως η πανδημία του κορονοϊού κρίνει και τα ταμειακά διαθέσιμα που έχει η χώρα. Παράλληλα τόνισε πως το σχέδιο Πισσαρίδη θα αποτελέσει εργαλείο για την πορεία ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι τα 2 δισ. ευρώ από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται το φθινόπωρο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Σκυλακάκης αναφερόμενος στη διαχείριση των 72 δισ. ευρώ δήλωσε πως «η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη» τονίζοντας πως «τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις». Για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «το πεδίο είναι ευρύ, το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού». Παράλληλα πρόσθεσε πως η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα.

Για το ζήτημα των φόρων και εισφορών, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό θέμα, και τόνισε πως «το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα», σημειώνοντας πως όσο υπάρχει η πανδημία του κορονοϊού, είναι πιθανό να λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της, κάτι που θα δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις για τυχόν μειώσεις φόρων. 

«Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως «κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, έρχεται κάτι που μας πατάει…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέκταση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εξετάζει η κυβέρνηση 

Σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών για να εξετασθεί η κατάσταση αλλά και οι δυνατότητες για εφαρμογή στοχευμένων μέτρων, ενώ νέο πακέτο μείωσης φόρων και εισφορών θα ανακοινώσει ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις οικονομικές ενισχύσεις – Τι ισχύει για επιχειρήσεις, εργαζόμενους

Έως τις 20 Απριλίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι δικαιούνται τις έκτακτες χορηγήσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Τι ισχύει για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.