Φώτο: Shutterstock

Τα σενάρια για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται στη Β. Ελλάδα δημιουργεί δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο διεξαγωγής της ΔΕΘ. Είχε προσκαλέσει την Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός.

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην Βόρεια Ελλάδα οδηγούν σε σκέψεις αναβολής της ΔΕΘ ή την επιβολή σκληρών μέτρων με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του ιου. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, εμφανιζόταν θετική στην πραγματοποίηση της Έκθεσης, όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν επιδεινωθεί προκαλώντας δεύτερες σκέψεις και στις δυο χώρες.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, και συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, έπεσαν όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι. 

Ένα από τα ζητήματα ήταν και η επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη, με στόχο τον περιορισμό διασποράς του ιού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών είναι πλέον ανησυχητικός. 

Παράλληλα υπάρχει και το σενάριο που θέλει το εμπορικό κομμάτι της Έκθεσης να ακυρωθεί για την αποφυγή συνωστισμού και το πολιτικό να πραγματοποιηθεί ψηφιακά.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε μάλιστα προσκαλέσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ έχει εκφραστεί και μεγάλο ενδιαφέρον από Γερμανούς επενδυτές.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Welle: Λιγότεροι αλλά ενθουσιασμένοι τουρίστες που επέλεξαν την Ελλάδα

Οδοιπορικό της Γερμανικής Ραδιοφωνίας στα Χανιά αναζητεί απαντήσεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Οι επαγγελματίες του κλάδου προβληματίζονται και ελπίζουν στην επιμήκυνση της σεζόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση αλλά περίμενε περισσότερα το εμπόριο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση, πως περιμένει να υπάρξει μια «δίκαιη μοιρασιά της ελπίδας και της προοπτικής»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ΔΕΘ

Για τη διεξαγωγή του πολιτικοοικονομικού φόρουμ σε αντικατάσταση της ακυρωθείσας φετινής 85ης ΔΕΘ και για την ανάπλαση της ΔΕΘ, συζήτησε με τον κ Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας.