ΓΔ: 2510.7 1.18% Τζίρος: 159.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:36

Ο Θεόδωρος Πελαγίδης ορκίστηκε ως υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Θέση υποδοικητή κατέχει και ο κ. Θεόδωρος Μ. Μητράκος. Παρόντες στην ορκωμοσία οι κ.κ. Κ. Σακελλαροπούλου, Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Στουρνάρας.

Ορκίστηκε σήμερα το πρωί ο Θεόδωρος Πελαγίδης ως υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

• Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής 
• Θεόδωρος Μ. Μητράκος, Υποδιοικητής 
• Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης, Υποδιοικητής 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ΤτΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπακωνσταντίνου: Το ψηφιακό ευρώ ενισχύει την ευρωπαϊκή αυτονομία

Η υποδιοικήτρια της ΤτΕ, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι το ψηφιακό ευρώ, οι άμεσες πληρωμές και οι νέες τεχνολογίες ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αυτονομία της Ευρώπης.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για κινδύνους από την πρόωρη αποπληρωμή του αναβαλλόμενου προειδοποιεί η ΤτΕ

Όπως επισημαίνει η ΤτΕ, η διαρκής επαναφορά του θέματος για τον αναβαλλόμενο φόρο δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, και υπογραμμίζει το πλήγμα που μπορεί να υπάρξει από επιτάχυνση της απόσβεσης.
Αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης ένα στα τρία δάνεια στο τετράμηνο

Το Ταμείο Ανάκαμψης και τα εργαλεία των αναπτυξιακών τραπεζών στήριξαν ένα στα τρία νέα δάνεια που χορηγήθηκαν στο πρώτο τετράμηνο του 2026. Ανοδικά και οι χορηγήσεις προς νοικοκυριά.