ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό οι δανειστές το 2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό που υποβλήθηκε σήμερα στην Κομισιόν.

Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν εντοπίζουν δημοσιονομικό κενό για το 2019, αλλά και για το 2020, δήλωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι σήμερα απεστάλη στις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού του 2020, ώστε να ελεγχθεί, στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ενώ αναμένεται πριν το τέλος Νοεμβρίου και η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση από τους Θεσμούς των δανειστών.

Αρχικά, κυβέρνηση και δανειστές είχαν σημαντικές αποκλίσεις στις εκτιμήσεις τους για το 2020, με τους δανειστές να προβλέπουν ότι θα υπήρχε δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ. Από τις δηλώσεις Πέτσα προκύπτει ότι οι προβλέψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν και γίνεται δεκτή η πρόβλεψη της Ελλάδας για πλεόνασμα 3,50% το 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, YPOIK
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απέφυγε τα χειρότερα ο προϋπολογισμός: Υστέρηση μόνο 7,4% σημειώθηκε στα έσοδα

Ενώ το lockdown παρατάθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν, διατηρήθηκε ικανοποιητική κουλτούρα πληρωμών, τονίζει ο Θ. Σκυλακάκης. Στα 442 εκατ. ευρώ η απόκλιση του πρωτογενούς ελλείμματος.
Skylakakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός για μέτρα στήριξης στην πανδημία

Επιβεβαιώνει ο Θ. Σκυλακάκης ότι θα αυξηθεί το κόστος των μέτρων στήριξης λόγω των δυσμενών εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.