ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό οι δανειστές το 2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό που υποβλήθηκε σήμερα στην Κομισιόν.

Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν εντοπίζουν δημοσιονομικό κενό για το 2019, αλλά και για το 2020, δήλωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι σήμερα απεστάλη στις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού του 2020, ώστε να ελεγχθεί, στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ενώ αναμένεται πριν το τέλος Νοεμβρίου και η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση από τους Θεσμούς των δανειστών.

Αρχικά, κυβέρνηση και δανειστές είχαν σημαντικές αποκλίσεις στις εκτιμήσεις τους για το 2020, με τους δανειστές να προβλέπουν ότι θα υπήρχε δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ. Από τις δηλώσεις Πέτσα προκύπτει ότι οι προβλέψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν και γίνεται δεκτή η πρόβλεψη της Ελλάδας για πλεόνασμα 3,50% το 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 19 Οκτωβρίου η Επιτροπή Οικονομικών για τον Προϋπολογισμό 2027

Στις 19 Οκτωβρίου ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτηση για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2027, με επόμενη συνεδρίαση στις 10 Οκτωβρίου. Η Θ. Φωτίου εξελέγη εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων.
Χαρτονομίσματα των 100 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκρηξη χρεών του Δημοσίου προς φορολογούμενους και προμηθευτές τον Αύγουστο

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ καθυστέρησαν τις επιστροφές φόρου, ενώ η αύξηση των οφειλών προς προμηθευτές εκτόξευσαν τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες στα 3,8 δισ. με τα νοσοκομεία να οφείλουν τα περισσότερα και η Κομισιόν να παρεμβαίνει.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι το πακέτο των 2,2 δισ. προσφέρει ανακούφιση στην κοινωνία, χωρίς να διαταράσσει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Τόνισε θετικά στοιχεία οικονομίας και ενίσχυση συνεργασίας με ΗΠΑ.
επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο «μέρισμα» από τα κέρδη των επιχειρήσεων προσδοκά το Δημόσιο το 2027

Αισθητή αύξηση πάνω από 15% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που παρουσιάζουν φέτος οι εισηγμένες και μη εταιρείες.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Ομολόγησαν δημοσιονομικό χώρο στη σελ. 53 του Προϋπολογισμού»

Ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραδέχεται ψέματα για τις δημοσιονομικές ευελιξίες στον Προϋπολογισμό, εφαρμόζοντάς τες ελάχιστα, με αύξηση φόρων και μείωση δαπανών. Ζητά 13η σύνταξη και μείωση ΕΦΚ.
Πιερρακάκης Μητσοτάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσχέδιο Προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,3%, χρέος 128,8% και αύξηση επενδύσεων

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2027 προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, επενδύσεις 7,9%, ανεργία 7,9% και περαιτέρω αποκλιμάκωση του χρέους στο 128,8% του ΑΕΠ, ενώ περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων.