Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό οι δανειστές το 2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό που υποβλήθηκε σήμερα στην Κομισιόν.

Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν εντοπίζουν δημοσιονομικό κενό για το 2019, αλλά και για το 2020, δήλωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι σήμερα απεστάλη στις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού του 2020, ώστε να ελεγχθεί, στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ενώ αναμένεται πριν το τέλος Νοεμβρίου και η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση από τους Θεσμούς των δανειστών.

Αρχικά, κυβέρνηση και δανειστές είχαν σημαντικές αποκλίσεις στις εκτιμήσεις τους για το 2020, με τους δανειστές να προβλέπουν ότι θα υπήρχε δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ. Από τις δηλώσεις Πέτσα προκύπτει ότι οι προβλέψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν και γίνεται δεκτή η πρόβλεψη της Ελλάδας για πλεόνασμα 3,50% το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Χτύπημα» 6,2 δισ. στον προϋπολογισμό από την πανδημία το α' εξάμηνο

Μεγάλη απόκλιση στο στόχο για το πρωτογενές αποτέλεσμα, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στα έσοδα του Ιουνίου από το αναμενόμενο καταγράφει το υπ. Οικονομικών. Αγωνία για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου λόγω τουρισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψαλίδι» στον προϋπολογισμό της ΕΕ για να «περάσει» το Ταμείο Ανάκαμψης

Μικρότερος από 1,1 τρισ. ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός της ΕΕ, σύμφωνα με τη συμβιβαστική πρόταση του Σ. Μισέλ, ώστε να δεχθούν οι χώρες της λιτότητας το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 εκατ. ευρώ.