Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό οι δανειστές το 2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό που υποβλήθηκε σήμερα στην Κομισιόν.

Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας δεν εντοπίζουν δημοσιονομικό κενό για το 2019, αλλά και για το 2020, δήλωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι σήμερα απεστάλη στις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού του 2020, ώστε να ελεγχθεί, στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ενώ αναμένεται πριν το τέλος Νοεμβρίου και η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση από τους Θεσμούς των δανειστών.

Αρχικά, κυβέρνηση και δανειστές είχαν σημαντικές αποκλίσεις στις εκτιμήσεις τους για το 2020, με τους δανειστές να προβλέπουν ότι θα υπήρχε δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ. Από τις δηλώσεις Πέτσα προκύπτει ότι οι προβλέψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν και γίνεται δεκτή η πρόβλεψη της Ελλάδας για πλεόνασμα 3,50% το 2020.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

money, xrimata, proypologismos, elleimma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή των δίδυμων ελλειμμάτων έφερε η κρίση του κορονοϊού

Τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που έφερε η νέα κρίση θα είναι πιθανότατα προσωρινά, σημειώνει η Eurobank, τονίζοντας όμως ότι υπάρχει υψηλή αβεβαιότητα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτινάχθηκε πάνω από 9 δισ. το πρωτογενές έλλειμμα στο 10μηνο

Το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 38,411 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 53 εκατ. ευρώ στα 42,991 δισ. ευρώ. Αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 κατά 9,4 δισ. ευρώ οι δαπάνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραφείο Προϋπολογισμού: Σημαντικές οι αβεβαιότητες στον προϋπολογισμό

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τονίζει ότι εξαιτίας της πανδημίας και της μη γνώσης για την εξέλιξή της ο προϋπολογισμός του 2021 έχει αρκετές δημοσιονομικές και μακροοικονομικές αβεβαιότητες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει τη μείωση των φόρων

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα στήριξης, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας δημιουργεί νέα προβλήματα στις επιχειρήσεις.
Efi Axtsioglou-SYRIZA-politiki-vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αχτσιόγλου: Ο ΥΠΟΙΚ αδυνατεί να υπερασπιστεί τον προϋπολογισμό του

«Ο κ. Σταϊκούρας αδυνατεί να υπερασπιστεί τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε και καταφεύγει για μία ακόμη φορά στον βερμπαλισμό και τους ανούσιους εξυπνακισμούς», τονίζει η κα Αχτσιόγλου.