Φώτο: ΑΠΕ

ΑΑΔΕ: Σωρεία λαθών σε 200.000 δηλώσεις Covid

Η ΑΑΔΕ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν μέσω μηνυμάτων αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Λανθασμένες είναι περί των 200.000 δηλώσεων Covid, αναφορικά με τις μειώσεις μισθωμάτων ακινήτων από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο του 2020, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Παράλληλα η Αρχή τονίζει ότι από τις 26/10 οι εν λόγω φορολογούμενοι θα ειδοποιηθούν με αποστολή μηνυμάτων προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάθεση διορθωτικής δήλωσης, ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο «ραβασάκι» από την εφορία. 

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

 Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι, από την επεξεργασία των Δηλώσεων Covid και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου – Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους. 

Οι φορολογούμενοι αυτοί - περίπου 200.000 – θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου. 

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως στα εξής: 

  • Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων 
  •  Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid 
  • Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική) 

Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες. Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογούμενους αρχίζει τη Δευτέρα, 26/10/2020. 

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid, συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000€, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώθηκε η παράταση έως 28 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στον αριθμό των δόσεων, οι οποίες θα παραμείνουν οκτώ και ως εκ τούτου όσοι κάνουν χρήση της παράτασης θα κληθούν να καταβάλουν δύο δόσεις στα τέλη Αυγούστου.