ΓΔ: 893.45 -0.03% Τζίρος: 29.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:49:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Πράσινο νησί» η Αστυπάλαια μέσω επένδυσης της Volkswagen

Η κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά σε επένδυση στην Αστυπάλαια, η οποία θα συνδυάζει τη χρήση ΑΠΕ και ηλεκτροκίνησης. Αύριο 4/11 οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στην υλοποίηση επένδυσης με στόχο η Αστυπάλαια να μετατραπεί σε ένα «πράσινο νησί» προχωρά η  γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, μέσω επένδυσης η οποία θα συνδυάζει τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ηλεκτροκίνησης. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο Τετάρτη 4/11 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κορυφαία στελέχη της γερμανικής εταιρείας. Οι επενδύσεις για να μετατραπεί η Αστυπάλαια σε «πράσινο» νησί υπολογίζονται σε 30 εκατ. ευρώ κι εκτός από τη VW αυτές θα συμπληρωθούν κι από άλλες ιδιωτικές εταιρίες καθώς και με τη συνδρομή κοινοτικών πόρων.

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο νησί θα υπάρξει ανάπτυξη υποδομών από τη γερμανική εταιρεία, η οποία αποφάσισε να πραγματοποιεί σε αυτές δοκιμές ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και φορτηγών και λεωφορείων. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επένδυσης, η VW θα αναλάβει να αντικαταστήσει όλον τον δημοτικό στόλο (φορτηγά, λεωφορεία κ.ά.) και να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και θα παρέχει επιδότηση στους κατοίκους του νησιού με σκοπό να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά, εφόσον είναι εφικτό, ακόμα και όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια. 

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές σε οδικά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες και ενέργεια προκειμένου η Αστυπάλαια γίνει το κέντρο ανάπτυξης της συγκεκριμένης δραστηριότητας της VW.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ananeosimes piges energeias-ape-energeia-fotovoltaika-aiolika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις για την ενεργειακή μετάβαση έως το 2030

Η υλοποίηση του αγωγού EastMed πρόκειται για έργο «στρατηγικής σημασίας» για την ΕΕ συνολικά και είναι μία βιώσιμη επένδυση που θα καταστήσει την Κύπρο εξαγωγέα ενέργειας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξπρές περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, γρήγορες επενδύσεις στις ΑΠΕ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποτελεί τομή και θα είναι «σημείο αναφοράς για επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικό ενδιαφέρον για «πράσινες» επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της γερμανικής τράπεζας KfW και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια και τις ευκαιρίες στον τουριστικό κλάδο.