ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πληρωμές από Νοέμβριο για επιστρεπτέα προκαταβολή 4

Ανοίγει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες, στόχος είναι να αρχίσουν πληρωμές μέσα στον Νοέμβριο. Εξετάζεται η παράταση των τελών κυκλοφορίας.

Την επέκταση της επιστρεπτέας προκαταβολής και το 2021, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ προανήγγειλε πως τον Ιανουάριο θα υπάρξει ο έκτος γύρος. 

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, ώστε εντός του μήνα να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 1,2 δισ ευρώ που προβλέπεται να καταβληθεί στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολης Νο4 θα δοθεί στους δικαιούχους άμεσα και μέχρι και το τέλος του μήνα. Κατά το ίδιο τρόπο θα γίνουν και οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο5 προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί έως τις γιορτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να λαμβάνονται έως τον Απρίλιο με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως σήμερα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μέχρι την Παρασκευή.

Όσον αφορά το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, στο οποίο θα ενσωματώνονται και προβλέψεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο υπουργός είπε ότι κατατίθεται την Παρασκευή το μεσημέρι, προσθέτοντας ότι προβλέπεται ύφεση λίγο πάνω από 10%.

Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης στην ΕΕ και το πρώτο εξάμηνο αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις με πυλώνες στήριξη και ανάπτυξη. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν ενέκρινε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», επιδοτώντας τη δόση των συνεπών οφειλετών που λόγω κορονοϊού δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.

Για ενδεχόμενη παράταση των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι εξετάζεται. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Σε κάθε βασικό, υπάρχει κι ένα δυσμενές σενάριο

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα εκμηδενιστεί, τονίζοντας ότι τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και ο Τουρισμός είναι σε καλύτερα των περσινών επιπέδων ενώ υπάρχει και η εκροή πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότεροι δικαιούχοι, διπλάσιο ποσό στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

Πολλές επιχειρήσεις αποκλείστηκαν από τον έκτο κύκλο λόγω αυξημένου τζίρου, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας. Είναι νωρίς, σημειώνει, να μιλήσουμε για απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης το 2022.