ΓΔ: 903.77 -0.48% Τζίρος: 51.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
plirwmes, xrimata, money, epistreptea
Φώτο: Shutterstock

Παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για πέντε νησιά

Αφορά μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Την απόφαση με την οποία παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο έως τις 30/6/2021, υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Η απόφαση περιλαμβάνει τη μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας ΦΠΑ).

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση των μειωμένων συντελεστών για ακόμα ένα εξάμηνο κρίνεται επιβεβλημένη, για να στηριχθεί η τοπική οικονομία σε αυτά τα νησιά, που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται, για δύο μήνες, η πληρωμή ΕΦΚ και ΦΠΑ για τα αλκοολούχα

Η σχετική νομοθετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, αφορά στην καταβολή των φορολογικών επιβαρύνσεων των αλκοολούχων προϊόντων, οι οποίες βεβαιώνονται στα τελωνεία έως τις 25 Ιανουαρίου 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες που δίνονται δωρεά στο Δημόσιο

Μετά από εισήγηση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε απόφαση που διευκολύνει την πραγματοποίηση σημαντικών δωρεών προς το Δημόσιο με στόχο να ενισχυθούν οι δράσεις προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.