ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΑΑΔΕ στην οθόνη
Χρήστης πληκτρολογεί σε λάπτοπ με την αρχική σελίδα της ΑΑΔΕ στην οθόνη.

Παράταση έως 1/4 στην υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων

Κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί το 1ο τρίμηνο του 2021 ως επιπλέον χρόνος εκπαίδευσης και προσαρμογής των επιχειρήσεων στη λειτουργία του myDATA. Τι ισχύει για τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το 1ο τρίμηνο του 2021.

Μετατίθεται για την 1/4/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων-myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα, με τροποποίηση της κοινής απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. 

Κατόπιν αιτημάτων φορέων της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τα γενικότερα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί το 1ο τρίμηνο του 2021 ως επιπλέον χρόνος εκπαίδευσης και προσαρμογής των επιχειρήσεων στη λειτουργία του myDATA. 

Διευκρινίζεται ότι τα παραστατικά που θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις το 1ο τρίμηνο του 2021, θα πρέπει επίσης να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του myDATA, με διαφορετική προθεσμία και συγκεκριμένα όχι αργότερα από την 31/10/2021, ώστε να διαμορφωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα κάθε επιχείρησης στα ηλεκτρονικά βιβλία για το 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρούχα σε κρεμάστρες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά πάγια ρύθμιση 72 δόσεων για οφειλές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά μόνιμη ρύθμιση 72 δόσεων με τεχνολογικά εργαλεία και εξατομικευμένα κριτήρια, ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αυξηθούν οι εισπράξεις.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η β΄ φάση της ψηφιακής διακίνησης αποθεμάτων

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε παράταση έως 30 Απριλίου 2026 για τη β΄ φάση της ψηφιακής διακίνησης αποθεμάτων. Η εφαρμογή θα είναι προαιρετική έως τότε, ενώ επεκτείνονται οι εξαιρέσεις για επιχειρήσεις.
Λογότυπο IRIS σε υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης: Ζητά παράταση για IRIS και μέτρα στήριξης

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητά παράταση για την καθολική εφαρμογή του IRIS, προειδοποιώντας για τεχνικές δυσκολίες και πρόσθετο κόστος στις επιχειρήσεις από τη διασύνδεση με τα POS.
Ευρώ κέρματα χαρτονομίσματα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ομολογία φοροδιαφυγής και δύο ακόμα επιλογές μειώνουν ή διαγράφουν πρόστιμα

Ποιες είναι οι τρεις επιλογές για μείωση έως 50% ή ακόμα πλήρη ακύρωση των προστίμων και φόρων για τους χιλιάδες φορολογούμενους που θα λάβουν έως το τέλος του 2025 ειδοποιήσεις ελέγχου από την ΑΑΔΕ.
Διαχείριση αρχείων υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέκταση των έξυπνων φορολογικών ελέγχων με Risk Analysis προτείνει το ΚΕΠΕ

Η μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει την πλήρη εφαρμογή του Risk Analysis, της μεθόδου στοχευμένων φορολογικών ελέγχων με τεχνητή νοημοσύνη που ήδη χρησιμοποιεί η ΑΑΔΕ, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και τα έσοδα.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον ΜμΕ για το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές Β΄»

Μεγάλη ανταπόκριση σημείωσε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές Β΄», που στοχεύει στην ενίσχυση ΜμΕ με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Συνολικά 151.469 αιτήσεις έγιναν από 23/6 ως 30/9/2025, καλύπτοντας βασικές ανάγκες επιχειρήσεων.