Φώτο: Shutterstock

Αδ. Γεωργιάδης: Σε νέα φάση εισέρχεται ο τραπεζικός τομέας

Ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Trade Finance Forum δήλωσε πως η EBRD θα συνεχίσει να επενδύει και τα επόμενα χρόνια σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

«Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας εισέρχεται σε μια νέα φάση ενεργού συμμετοχής στις διεθνείς αγορές με ενισχυμένη αξιοπιστία και αυξανόμενο όγκο συναλλαγών. Ο αριθμός ρεκόρ των 250 συμμετεχόντων από 130 και πλέον ξένες τράπεζες, εταιρείες factoring και χρηματοοικονομικών συναλλαγών στο Trade Finance Forum 2019 της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Αθήνα είναι άλλη μία ένδειξη γι’ αυτό», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Φόρουμ.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μέχρι τώρα συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης καθώς και την πεποίθησή του ότι τα θετικά αποτελέσματα θα έχουν ανάλογη συνέχεια έως το 2025.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ξεκίνησε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 και θα συνεχίσει για τα επόμενα έξι χρόνια με νευραλγικής σημασίας επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα, την εξασφάλιση κεφαλαίων για ελληνικές επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση ενεργειακών επενδυτικών σχεδίων, την εφαρμογή ιδιωτικοποιήσεων και την υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος διευκολύνσεων των εμπορικών συναλλαγών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το διεθνές οικονομικό κλίμα, αντέτεινε όμως ότι «η Ελλάδα βρίσκεται ως συνήθως στην αντίθετη πλευρά. Τώρα η χώρα μας είναι στην ανοδική φάση του κύκλου με πολιτική σταθερότητα και μηδενικό ρίσκο (zero country risk), το οποίο αντανακλάται και στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια των ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ereuna, epistimi, farmaka
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 157 εκατ. τα έξοδα για έρευνα στην Ελλάδα

Ο τομέας των επιχειρήσεων είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στις εθνικές δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης δίνοντας 1,073,22 εκατ. ευρώ. Ξεπέρασε Ισπανία, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία η Ελλάδα που βρέθηκε στην 16η θέση.