ΓΔ: 898.75 0.84% Τζίρος: 47.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προς «πάγωμα» του προστίμου για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Οι αποφάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ενώ αναμένεται να δοθούν κίνητρα για την αύξηση των ηλεκτρονικών αποδείξεων το 2021. 

Προς «πάγωμα» του προστίμου για όσους δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά δαπάνες που αντιστοιχούν στο 30% των εισοδημάτων τους προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και η διατήρηση των κλειστών καταστημάτων παρατείνουν τις οικονομικές δυσκολίες. 

Σύμφωνα με όσα ισχύουν έως τώρα, ο φόρος που επιβάλλεται στη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο απαιτούμενο ύψος δαπανών (30% επί του εισοδήματος) με ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής και στο ύψος των δαπανών που έγιναν, ανέρχεται στο 22%. Επίσης, για όσους καταβάλλουν πάνω από το 60% του πραγματικού εισοδήματός τους για την πληρωμή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, δόσεις δανείων και για ενοίκια (κύριας ή/και δευτερεύουσας κατοικίας, επαγγελματικής στέγη, το όριο του 30% μειώνεται σε 20%.

Σημειώνεται πως οι αποφάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων ώστε έγκαιρα να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, πριν την έκδοση των πρώτων «λογαριασμών» φόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθούν κίνητρα για την αύξηση των ηλεκτρονικών αποδείξεων το 2021. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skylakakis, ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με έλλειμμα 7,3% δεν μπορεί να υπάρξει μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί έως και τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ υπογράμμισε ότι θα δοθεί προκαταβολικά το επίδομα σε όσους το πήραν πέρυσι.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα από δανειολήπτης περνάει στην πλευρά του πιστωτή

Μέχρι σήμερα 38 κράτη και οργανισμοί συμφώνησαν να παράσχουν πόρους στο Ταμείο, ενώ το ποσό της ελληνικής συμμετοχής ανέρχεται στα 2 δισ., επεσήμανε ο υπουργός σχετικά με την κύρωση της απόφασης για τις Νέες Διευθετήσεις Δανεισμού του ΔΝΤ.
staikouras, YPOIK, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Το ενδιαφέρον για το ακίνητο στις Γούρνες επιβεβαιώνει την κυβέρνηση

«Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.