ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πέναλτι δικαστική απόφαση
Δικαστής με σφυρί απονέμει πρόστιμο – έννοια ποινής ή συμμόρφωσης.

Προς «πάγωμα» του προστίμου για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Οι αποφάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ενώ αναμένεται να δοθούν κίνητρα για την αύξηση των ηλεκτρονικών αποδείξεων το 2021. 

Προς «πάγωμα» του προστίμου για όσους δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά δαπάνες που αντιστοιχούν στο 30% των εισοδημάτων τους προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και η διατήρηση των κλειστών καταστημάτων παρατείνουν τις οικονομικές δυσκολίες. 

Σύμφωνα με όσα ισχύουν έως τώρα, ο φόρος που επιβάλλεται στη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο απαιτούμενο ύψος δαπανών (30% επί του εισοδήματος) με ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής και στο ύψος των δαπανών που έγιναν, ανέρχεται στο 22%. Επίσης, για όσους καταβάλλουν πάνω από το 60% του πραγματικού εισοδήματός τους για την πληρωμή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, δόσεις δανείων και για ενοίκια (κύριας ή/και δευτερεύουσας κατοικίας, επαγγελματικής στέγη, το όριο του 30% μειώνεται σε 20%.

Σημειώνεται πως οι αποφάσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων ώστε έγκαιρα να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, πριν την έκδοση των πρώτων «λογαριασμών» φόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθούν κίνητρα για την αύξηση των ηλεκτρονικών αποδείξεων το 2021. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα απέναντι στην κρίση

Στην ανάγκη άμεσης δράσης για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας και της στρατηγικής αυτονομίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο EIB Group Forum 2026, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάθμιση ΛΑΕΔ με 6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Ν. Παπαθανάσης

Η αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2021-2027, σύμφωνα με απόφαση του αναπλ. υπουργού Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση.
Κυριάκος Πιερρακάκης προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο ο ΥΠΟΙΚ και πρόεδρος Eurogroup Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ αργότερα μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο για να μιλήσει στο Forum της ΕΤΕπ με θεματικές την Ένωση Αποταμιεύσεων και το ψηφιακό ευρώ.
Κωνσταντίνος Κόλλιας πρόεδρος ΟΕΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόλλιας: Αλλαγές στα νέα πρόστιμα για εκπρόθεσμες και ανακριβείς δηλώσεις

Την ανησυχία λογιστών και επιχειρήσεων για τα αυστηρότερα πρόστιμα του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας μεταφέρει ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας, ζητώντας αναλογικότητα, ευελιξία και μηχανισμό αυτοδιόρθωσης.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Τα έσοδα πετρελαίου Βενεζουέλας σε λογαριασμούς ΗΠΑ, λέει υπουργός

Τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου της Βενεζουέλας θα κατατίθενται πλέον απευθείας σε λογαριασμούς του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και όχι μέσω ταμείου στο Κατάρ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας.