ΓΔ: 2106.9 0.94% Τζίρος: 312.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:39
kostas-skrekas-energeia
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Προοπτικές για την διεύρυνση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Στη συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα με την πρέσβειρα της Κίνας Ζανγκ Τσιγιούε τονίστηκε η θετική αποτίμηση της συνεργασίας των δυο χωρών και η διεύρυνση των επενδύσεων.

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, καθώς και η πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ενέργεια συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας με την πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζανγκ Τσιγιούε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση, τονίστηκε η θετική αποτίμηση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, καθώς και η πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα, όπως της State Grid στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ και της COSCO στον λιμένα του Πειραιά.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι πρωτοβουλίες "Belt and Road" και China - CEEC («17+1»), καθώς και το τριετές πλάνο συνεργασίας των δύο χωρών σε βασικούς τομείς, που αποσκοπούν στην προώθηση και τη διεύρυνση της μεταξύ τους επωφελούς συνεργασίας.

Η πρέσβειρα της Κίνας σημείωσε ότι η χώρα της φιλοδοξεί να μειώσει έως το 2030 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 65% σε σχέση με το 2005 και ήδη διαθέτει εγκατεστημένη ηλεκτροπαραγωγική ισχύ από ηλιακή και αιολική ενέργεια ύψους 1.200 GW.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Βάσεις καινοτομίας στο Πεκίνο για αναδυόμενες βιομηχανίες

Η Κίνα σχεδιάζει έως το 2035 τη δημιουργία περίπου 100 εθνικών βιομηχανικών πάρκων και 1.000 βάσεων επίδειξης στους τομείς τεχνολογίας, ενέργειας και πράσινων βιομηχανιών, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Στρατηγική η συνεργασία με ΗΠΑ, καμία αμφισβήτηση επενδύσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της στον ενεργειακό χάρτη, απέρριψε περί παρεμβάσεων ΗΠΑ ή συγκάλυψης στην Εξεταστική και μίλησε για σταθερές διεθνείς συμμαχίες.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 6% αύξηση στα λειτουργικά έσοδα 279 εισηγμένων το εννεάμηνο

Στο χρηματιστήριο Πεκίνου, 279 εταιρίες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα Ιαν.-Σεπτεμβρίου, με 239 να εμφανίζουν καθαρά κέρδη. Ο μέσος τζίρος ήταν 520 εκατ. γιουάν και το καθαρό κέρδος 32,99 εκατ. γιουάν. Το 80% είναι μικρομεσαίες.
Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Η Univer Group επενδύει 300 εκατ. γιουάν στην Ταϊτσάνγκ της Κίνας

Η Univer Group υπέγραψε επενδυτική συμφωνία 300 εκατ. γιουάν με την πόλη Ταϊτσάνγκ στην Κίνα για την ίδρυση κεντρικών γραφείων και παραγωγής, με έμφαση στην έρευνα, ανάπτυξη και ενίσχυση της βιομηχανικής αυτοματοποίησης.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκτη παγκοσμίως η Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή Πεκίνου για το 2025

Η Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή του Πεκίνου ανέβηκε στην 6η θέση παγκοσμίως στη φετινή κατάταξη του 2025 Global Business Districts Attractiveness Report, κερδίζοντας μία θέση σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με την EY.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενισχύει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών

Η Κίνα ενισχύει μέτρα ώστε να διευκολύνει εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών από περισσότερες χώρες. Θα υλοποιήσει 10 θεματικές δράσεις με κεντρικό σύνθημα «Μια Μεγάλη Αγορά για Όλους: Εξάγετε στην Κίνα».