ΓΔ: 875.44 -0.15% Τζίρος: 107.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ryanair: Την Ελλάδα θα επιλέξουν και φέτος για διακοπές οι Βρετανοί

Ο Μάικλ Ο' Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair στην Ευρώπη, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι από τους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς που θα επιλέξουν οι Βρετανοί για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Αρκετά βέβαιος ότι οι Βρετανοί θα κάνουν διακοπές στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες, δήλωσε ο Μάικλ Ο' Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair στην Ευρώπη, δημιουργώντας έτσι ένα θετικό κλίμα για την τουριστική βιομηχανία της χώρας εν μέσω πανδημίας.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια εύλογη προοπτική, υψηλότερη του 50%, ότι βρετανικές οικογένειες θα κάνουν διακοπές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θεωρητικά, στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία όπως συνήθως», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

Ειδικότερα, ο κ. Λίρι σημείωσε ότι η αυξανόμενη αισιοδοξία του βασίζεται στους ταχείς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας στη Βρετανία, στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη χορηγηθεί μία δόση σε πάνω από τους μισούς ενήλικες στη χώρα.

Ύστερα από άλμα στις κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ο Ο’Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair σχεδιάζει να λειτουργήσει με το 80% του κανονικού θερινού της προγράμματος τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να πεισθεί ο κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο να μείνουν σπίτι τους ή να κάνουν διακοπές στη χώρα όταν όλοι έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Η Βρετανία επί του παρόντος έχει απαγορεύσει όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό, εκτός κι αν γίνονται για επαγγελματικούς λόγους, για λόγους εκπαίδευσης ή υγείας. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει το μέτρο αυτό τον Απρίλιο και πιθανόν να τα επιτρέψει από τις 17 Μαΐου.

«Είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι θα υπάρξουν απεριόριστα ταξίδια για διακοπές για βρετανικές οικογένειες που πηγαίνουν σε ευρωπαϊκά παραθαλάσσια θέρετρα», δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα στο δίκτυο Sky News, προσθέτοντας παράλληλα ότι «Θα πρέπει να είμαστε αρκετά βέβαιοι και αισιόδοξοι».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικά ΜΜΕ: Στην κορυφή των τουριστικών κρατήσεων η Ελλάδα

Δημοσίευμα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα Die Rheinpfalz, η οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οικοδεσπότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και οι επισκέπτες κάθονται πάνω σε έτοιμες βαλίτσες».