ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δυναμική είσοδος της Δυτικής Αθήνας στο Σχέδιο Ανάκαμψης

Τις τεράστιες ευκαιρίες που πρόκειται να δημιουργήσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για τη χώρα, αλλά και ειδικότερα για τη Δυτική Αθήνα, υπογράμμισε με ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Στην ένταξη έργων της Δυτικής Αθήνας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως επισήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης, πρόκειται για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας.

Ειδικότερα, η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού στο Facebook σημειώνει τα εξής:

«Η Δυτική Αθήνα “μπαίνει” δυναμικά στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Μία νέα εποχή για την Ελλάδα αλλά και για τη Δυτική Αθήνα ξεκινάει με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έρχεται να αλλάξει συνολικά την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, καθώς σε αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα εντάσσονται δύο εμβληματικά έργα: Πρόκειται για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Με τον Πρωθυπουργό τόσο στις Συνόδους Κορυφής όσο και στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στα οποία εκπροσωπώ την Ελληνική Κυβέρνηση, δώσαμε την περασμένη χρονιά μία σειρά από κρίσιμες μάχες – με πιο καθοριστική εκείνη πέρυσι το Καλοκαίρι στις Βρυξέλλες - για να φέρουμε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πακέτο στήριξης που έχει λάβει ποτέ η χώρα, το οποίο ανέρχεται στο μνημειώδες ποσό των 72 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, τα 32 δισ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για όλη την Ελλάδα και για τη Δυτική Αθήνα. Κι αυτό έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου σήμερα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι η υλοποίηση των δύο σημαντικών έργων θα γίνει με κοινοτικούς πόρους.

Έχουμε και όραμα και σχέδιο. Και το κάνουμε πράξη. #Δυτικά_Δυνατά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mitsotakis-nd-bouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για την επιστροφή στην κανονικότητα

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι αυτή τεκμηριώνεται από την υψηλή εμπιστοσύνη την οποία έχει χτίσει η Ελλάδα, στους κύκλους των ξένων επενδυτών.
axtsioglou, bouli, oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αχτσιόγλου: Ουσιαστική στήριξη για ΜμΕ, νοικοκυριά και εργαζόμενους

Η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Χαρίτσης επισήμαναν, =ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει το ελεγχόμενο και ρυθμισμένο άνοιγμα της εστίασης, σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες ασφαλείας.