ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Leipsoi, Lipsoi, Ellinika Nisia, Greek Islands, Tourismos, Turism
Φωτο: Shutterstock

CNBC: Λειψοί και Ηρακλειά στους ασφαλέστερους προορισμούς του κόσμου

Όπως σημειώνει στο δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου τα δύο αυτά νησιά παραμένουν αυθεντικοί προορισμοί και «διατηρούν το εξωτισμό τους και προσφέρουν διακοπές μακριά από τα πλήθη».

Ενθουσιασμένη με τις δυνατότητες των λιγότερο δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της Ελλάδας, όπως των Λειψών και της Ηρακλειάς, δηλώνει έγκυρη ταξιδιωτική συντάκτρια του διεθνούς ενημερωτικού δικτύου CNBC σε πρόσφατο αφιέρωμα της.

Στη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να επισκεφτεί κανείς με ασφάλεια φέτος, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νορμανδία, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με τα «άλλα νησιά» της και ακολουθούν το κεντρικό Βιετνάμ, η Kagawa στην Ιαπωνία, η Dandenogs στην Αυστραλία, το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής, Σάμπα και Άγιος Ευστράτιος.

Στην εγκωμιαστική αναφορά της στα Ελληνικά νησιά, η δημοσιογράφος ξεκινάει με μία αναδρομή στην εντυπωσιακή πορεία της Ελλάδας, που τριπλασίασε την επισκεψιμότητα της σε λιγότερο από μία εικοσαετία. Με πέντε περιφέρειες της Ελλάδας, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια να κατέχουν το 88% των τουριστικών αφίξεων, η Ελλάδα διαθέτει πολλά καθιερωμένα τουριστικά ονόματα διεθνούς βεληνεκούς.

Ωστόσο στη συνέχεια η δημιουργός του άρθρου μετά από έρευνα της σε Δήμους και φορείς, εστιάζει στους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας και εκθειάζει τη μοναδικότητα των Λειψών από τα Δωδεκάνησα και της Ηρακλειάς από τις Κυκλάδες που παραμένουν αυθεντικοί, διατηρούν το εξωτισμό τους και προσφέρουν διακοπές μακριά από τα πλήθη.

«Μέσα από τις κρίσεις, γεννιούνται νέες ευκαιρίες με τους Λειψούς να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα. Η φυσική γοητεία που ασκεί το νησί της Καλυψούς σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς και την εξαιρετική πορεία χωρίς κρούσματα σε όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο », δηλώνει ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος

«Οι Μικρές Κυκλάδες αποτελούν ένα από τα ισχυρά χαρτιά της Ελλάδας για ανανεωτικές διακοπές μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον χωρίς μαζικό τουρισμό. Οι αμμώδεις παραλίες της Ηρακλειάς και ο μύθος του Κύκλωπα Πολύφημου που «παραμόνευε» στις εντυπωσιακές σπηλιές της, δημιουργούν μια ξεχωριστή και ασφαλής πρόταση διακοπών», σχολιάζει ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kikilias, ypourgeio ygeias, koronoios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Εργαζόμαστε για το οικονομικό αποτύπωμα του τουρισμού στη χώρα

Ο υπουργός Τουρισμού, σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για τη δουλειά που έχουν κάνει εν μέσω πανδημίας, με σημαντικά αποτελέσματα και ζήτησε να δοθεί έμφαση στον χειμερινό τουρισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κικίλιας: Προανήγγειλε καμπάνια επικοινωνίας για τον χειμερινό τουρισμό

Στο πλαίσιο της καμπάνιας αυτής, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και τις ορεινές περιοχές με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των ξενοδοχείων που είναι ανοιχτά σε 12μηνη βάση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρία ελληνικά χωριά διεκδικούν διάκριση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Το Σουφλί, γνωστό για το μετάξι του και ενταγμένο στο Δρόμο του Μεταξιού (Silk road), μιας πολιτιστικής και τουριστικής διαδρομής που αποτελεί από μόνης της ένα ιδιαίτερο τουριστικό προϊόν, είναι ένα από τα τρία χωριά που ξεχωρίζουν.
kikilias, ypourgeio ygeias, koronoios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Κικίλια με μέλη Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Οι πρωτοβουλίες για τη συνέχιση της τουριστικής δραστηριότητας κατά τη χειμερινή περίοδο, οι δράσεις για την προετοιμασία της επόμενης θερινής σεζόν και η ενίσχυση του τουριστικού τομέα ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν.