ΓΔ: 912.01 0.31% Τζίρος: 2.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:50:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
staikouras, YPOIK, epistreptea
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Χρ. Σταϊκούρας: Όλα ανοικτά για παράταση στην επιδότηση παγίων δαπανών

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των λογιστών, ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει να παραταθεί πέραν της 17ης Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

«Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενδιαφέροντος στην επιδότηση παγίων δαπανών, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο επανεξέτασης, ανάλογα με τα δεδομένα που θα ισχύουν», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι μόνο έως 50.000 εταιρείες μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο, καθώς απαιτείται πτώση τζίρου 30% και παράλληλα ζημιογόνα χρήση μετά την προσμέτρηση των μέτρων στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι η δεύτερη φάση πίστωσης των πληρωμών των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου (17 Ιουνίου η πρώτη), ενώ αναφέρθηκε και στην παράταση των ενοικίων για τις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης τον Ιούνιο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας, η οποία ανακοινώνεται αύριο θα είναι θετική και θα «φέρει« το πακέτο δόσεων. Ωστόσο δήλωσε ότι θα υπάρξουν συστάσεις για τις επόμενες.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινούνται στη βάση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2022, ενώ ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Τέλος, αναφορικά με το πακέτο του τουρισμού, είπε πως «κινούμαστε συνεκτικά ως κυβέρνηση», ενώ ανέφερε ότι είναι μεγάλη επιτυχία η εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την στήριξη του κλάδου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Οι στόχοι του νέου Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

«Με την πάροδο περίπου 20 ετών από την ισχύ και εφαρμογή του υφιστάμενου Οργανισμού, προέκυψε η ανάγκη για την αναμόρφωση των οργανικών διατάξεων, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της δομής και της λειτουργίας του» δήλωσε ο υπουργός.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Στα 16,6 δισ. ευρώ τα συνολικά μέτρα στήριξης για το 2021

Στην αποσαφήνιση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ προχώρησε το οικονομικό επιτελείο, με τον υπ. Οικονομικών να τονίζει ότι στο β' εξάμηνο τα συνολικά μέτρα θα φθάσουν στα 4 δισ. ευρώ.
staikouras, oikonomia, ypoyrgeio oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Υψηλά τα οικονομικά οφέλη από τον αυτοκινητόδρο Ε-65

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι ο Ε65 θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για τη γεωργική και την κτηνοτροφική παραγωγή, τη μεταποίηση, τη βιομηχανική παραγωγή και τις υπηρεσίες, αλλά και πολλές νέες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.
Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Σε 72 δόσεις η νέα ρύθμιση, αυξάνονται οι δικαιούχοι

Τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας από πληττόμενους ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή. Καλύπτει όλα τα χρέη από φόρους και εισφορές.