ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μένει το μπλόκο για την Ελλάδα στη νέα βρετανική λίστα

Σημειώνεται ότι τον Μάιο η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια για 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα να μένει εκτός. Αν η Ελλάδα παραμείνει στην «πορτοκαλί» λίστα, οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να τίθενται σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Εκτός της «πράσινης λίστας» της Μεγάλης Βρετανίας, φαίνεται πως θα παραμείνει η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα ταξίδια των Βρετανών θα επιτραπούν «όπου υπάρχει ασφάλεια».

Όπως μεταδίδει το BBC, δεν θα προστεθούν άλλες χώρες ή περιοχές στη σχετική λίστα, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε ρίσκο επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανό είναι το σενάριο να υπάρξει αφαίρεση ορισμένων χωρών από την «πράσινη» λίστα. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας από τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αποβληθεί και η Πορτογαλία.

Νωρίτερα, βρετανικά ΜΜΕ εκτιμούσαν ότι θα επιτραπούν τα ταξίδια των πολιτών της χώρας σε τουλάχιστον πέντε ελληνικά νησιά: Κεφαλλονιά, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και  Ζάκυνθο, ενώ θεωρούσαν πιθανό και το «άνοιγμα» Κέρκυρας, Λέσβου και Ρόδου.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι θα επιτραπούν τα ταξίδια σε χώρες όπου υπάρχει ασφάλεια. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε πετύχει στη χώρα την ίδια στιγμή, που ασφαλώς θα επιτρέπουμε τα ταξίδια όπου υπάρχει ασφάλεια. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν».

Σημειώνεται ότι τον Μάιο η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια για 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα και την Ισπανία να μένουν εκτός, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων του κλάδου.

Το πλεονέκτημα που παρέχεται στους Βρετανούς που ταξιδεύουν σε χώρα της «πράσινης» λίστας είναι η αποφυγή της καραντίνας, εφόσον το τεστ κατά την επιστροφή είναι αρνητικό. Παράλληλα ο ταξιδιώτης πριν την αναχώρησή του υποχρεούται να κάνει τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα και να συμπληρώσει το φυλλάδιο PLF.

Τέλος, αν τελικά η Ελλάδα παραμείνει στην «πορτοκαλί» λίστα, οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να τίθενται σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει εκτός της «πράσινης» βρετανικής λίστας η Ελλάδα

Η Μάλτα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Μαδέιρα, το Ισραήλ, διάφορα νησιά της Καραϊβικής και διάφορες βρετανικές υπεράκτιες περιοχές όπως τα Μπαρμπέιντος θα προστεθούν στην βρετανική πράσινη λίστα.
tourismos, turism, santorini, ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριστικά εκτός της «πράσινης» λίστας της Βρετανίας η Ελλάδα

Οι βρετανικές αρχές αφαίρεσαν την Πορτογαλία από τη λίστα των «πράσινων χωρών», από τις οποίες δεν απαιτείται να μπαίνουν σε καραντίνα οι επισκέπτες μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Την Ελλάδα θα επιλέξουν και φέτος για διακοπές οι Βρετανοί

Ο Μάικλ Ο' Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της Ryanair στην Ευρώπη, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι από τους πρώτους ευρωπαϊκούς προορισμούς που θα επιλέξουν οι Βρετανοί για τις διακοπές του καλοκαιριού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται ο αριθμός των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα

Οι πτήσεις προς Τουρκία, η οποία απορροφά ετησίως μεγάλο μερίδιο του ρωσικού τουρισμού, εγκρίθηκαν σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, έπειτα από το πόρισμα ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων