ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ e-ΕΦΚΑ και Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Για την επίτευξη των στόχων πρόκειται να συσταθεί κοινή ομάδα έργου, που θα απαρτίζεται από στελέχη του e-ΕΦΚΑ και της ΕΑΔ, ενώ έναρξη υλοποίησης του σχεδιασμού ορίστηκε ο προσεχής Σεπτέμβριος.

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της διαφάνειας και τη βελτίωση της λειτουργίας του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου (Internal Control System) στον e-ΕΦΚΑ υπέγραψαν σήμερα ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) Άγγελος Μπίνης, παρουσία του αρμόδιου υποδιοικητή Αλέξανδρου Βαρβέρη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Μνημόνιο αποσκοπεί σε μία πολυεπίπεδη συνεργασία για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση ενός τριετούς προγράμματος εφαρμογής των μηχανισμών και επιμέρους στοιχείων του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου (Internal Control System) στον e-ΕΦΚΑ ιδίως ως προς την οργάνωση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου και Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Στηρίζεται δε στην ανταλλαγή πληροφοριών, πορισμάτων και ευρημάτων, με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, αλλά και με στόχο τη βελτίωση των δομών και των συστημάτων διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, δρομολογούνται:

  • H πιστοποίηση ελεγκτών της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του e-ΕΦΚΑ στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης-ΕΚΔΔΑ.
  • H εκπόνηση Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας για τα στελέχη των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).
  • H αξιολόγηση του Κώδικα Δεοντολογίας για το προσωπικό του e-ΕΦΚΑ.

Έναρξη υλοποίησης του παραπάνω σχεδιασμού ορίστηκε ο προσεχής Σεπτέμβριος και χρονικός ορίζοντας υλοποίησης το β΄ εξάμηνο του 2022. Για την επίτευξη των στόχων πρόκειται να συσταθεί κοινή ομάδα έργου, που θα απαρτίζεται από στελέχη του e-ΕΦΚΑ και της ΕΑΔ. Ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, δήλωσε: «Με την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας σήμερα και τη δρομολόγηση κοινών δράσεων, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αποτελεί για τον e-ΕΦΚΑ έναν πολύτιμο σύμμαχο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και των μηχανισμών λογοδοσίας εντός του φορέα. Αρχές που αποτελούν άλλωστε προτεραιότητα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και που θα πρέπει να θωρακίζουμε και να αναδεικνύουμε για κάθε πτυχή της δημόσιας διοίκησης».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης, επισήμανε: «Η ΕΑΔ φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο της διοίκησης και του προσωπικού του e-ΕΦΚΑ στην προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος και των διαδικασιών διακυβέρνησης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η ενίσχυση των δικλίδων εσωτερικού ελέγχου αποτελούν απαραίτητη συνθήκη και εχέγγυο για την εμπέδωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας σε όλες τις υπηρεσίες και λειτουργίες του e-ΕΦΚΑ. Είμαι βέβαιος ότι οι κοινές μας δράσεις θα αποτελέσουν πιλότο και καλή πρακτική για τη δημόσια διοίκηση. Ξεκινάμε λοιπόν με πολύ όρεξη και καθαρό σχέδιο, για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Επτά σύγχρονες, ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

Οι επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα του φορέα και την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, εντάσσονται στην στρατηγική του σταδιακού περιορισμού των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Στόχος η άμεση απονομή συντάξεων και η εξυπηρέτηση πολιτών

Για την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων, ήδη, μονιμοποιήθηκαν 180 υπάλληλοι, ενώ είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και θα προσληφθούν με συμβάσεις έργου 100 νέοι οικονομολόγοι είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για πιστοποίηση δικηγόρων - λογιστών

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εφαρμογή η υπηρεσία myEFKAlive για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να ενταχθούν στην υπηρεσία το σύνολο των νησιωτικών περιοχών της χώρας, καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και εντός του 2022 να καλύπτεται το σύνολο της επικράτειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύσταση και έναρξη λειτουργίας νέων τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ

Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και απλούστευσης των διαδικασιών, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας από την Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, των νέων τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι 11 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για αγρότες

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, οι 11 ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους αγρότες είναι μερικές μόνο από τις 50 συνολικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα του φορέα και την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr.