ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιπλέον 100 εκατ. από την ΕΕ για τη στήριξη του Συστήματος Υγείας

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να στηριχθούν αρκετοί τομείς του ΕΣΥ.

Την έγκρισή της για παροχή πρόσθετων κεφαλαίων ύψους 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί το ελληνικό Σύστημα Υγείας έδωσαν οι ευρωπαϊκές αρχές, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπ. Ανάπτυξης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για την Ελλάδα, μέσω του REACT-EU, και μετά από πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επιπλέον 100 εκατομμύρια Ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας και την πρόσβαση των πολιτών σε αυτό. 

Πιο συγκεκριμένα θα κατευθυνθούν στην υποστήριξη κινητού δικτύου μονάδων για την ανακούφιση των νοσοκομείων λόγω της πανδημίας, στη βελτίωση παροχής υπηρεσιών για τους χρόνια πάσχοντες και την υποστήριξη της ψυχικής και φυσικής υγείας του υγειονομικού προσωπικού».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

delphi-kantoros
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Καντώρος: Ανάγκη επανασχεδιασμού του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican υπογράμμισε την σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και σημείωσε πως πρέπει να επανασχεδιαστεί το σύστημα Υγείας και να κινείται γύρω από τον ασθενή και όχι το νοσοκομείο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχουν οι αλλαγές για να «ανθίσει» η φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την καλλιέργεια και εξαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης θα μπορούσε να τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
nosokomeio, meth, koronoios, ygeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά 12 εκατ. αυξάνεται ο προϋπολογισμός του «Συνεργασία για την υγεία»

Με την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 6 εκατ. ευρώ, τα δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, με σκοπό την άμεση ενίσχυσή τους.
emporio, lockdown, katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να ανοίξουν πρώτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητούν οι έμποροι

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΕΣΕΕ τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα επέδειξαν υποδειγματική τήρηση των κανόνων προστασίας και μπορούν να ελέγχουν καλύτερα την προσέλευση των πελατών.