ΓΔ: 951.65 0.74% Τζίρος: 38.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
money, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Κρήτη: Στεγαστική συνδρομή σε πληγέντες από την πλημμύρα Οκτωβρίου 2020

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να διαβιβαστούν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί στους δικαιούχους η δωρεάν χρηματική ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων που έχουν πληγεί από την πλημμύρα και την χαλαζόπτωση της 20ής έως 22ας Οκτωβρίου 2020, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Χανίων, θα διατεθεί από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις (εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ), και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 20-22 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έχουν ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες πρόκειται να διαβιβαστούν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί στους δικαιούχους η δωρεάν χρηματική ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα και την χαλαζόπτωση της 20ής έως 22ας Οκτωβρίου 2020, οι οποίες έχουν χαρακτήρα φυσικής καταστροφής, θα ενισχυθούν οικονομικά: «Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου α) Δήμος Ηρακλείου, όλη η Δημοτική Ενότητα Νέας Αλικαρνασσού, β) Δήμος Χερσονήσου, Κοινότητες Μαλίων και Μοχού της Δημοτικής Ενότητας Μαλίων, Κοινότητες Λιμένος Χερσονήσου και Χερσονήσου της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου. Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ο Δήμος Χανίων, Κοινότητα Δαράτσου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας».

Το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από την πλημμύρα και τη χαλαζόπτωση που έπληξαν τις προαναφερόμενες περιοχές, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ν. Χανίων (ΤΑΕΦΚ-Ν. Χανίων). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 2821029287 και να επικοινωνήσουν στο e-mail: [email protected]

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠ. Οικονομικών: Τριετής απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απλοποιεί τη διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου
Kriti, Seismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι αιτήσεις για πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής ανήλθαν σε 8.708 ΑΦΜ. Σημειώνεται ότι, έως στιγμής έχουν διατεθεί συνολικά, 27,1 εκατ. σε 2.962 πολίτες που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.
staikouras, YPOIK, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Το ενδιαφέρον για το ακίνητο στις Γούρνες επιβεβαιώνει την κυβέρνηση

«Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πίστωση ύψους 5,4 εκατ. σε 414 δικαιούχους της Κρατικής Αρωγής

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr ενεργοποιήθηκε προχθές για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη.