ΓΔ: 1024.75 0.91% Τζίρος: 88.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Θα συνεχίσει το πλάνο προβολής του ελληνικού τουρισμού και τον χειμώνα

Σύμφωνα με τον Δ. Φραγκάκη ο ΕΟΤ το 2021 στόχευσε στον ποιοτικό τουρισμό και επένδυσε επικοινωνιακά με εξαιρετικά αποτελέσματα σε Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία και ΗΠΑ.

Κομβικός και ουσιώδης ήταν ο ρόλος του ΕΟΤ στην εφετινή τουριστική χρονιά, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης. Μεταξύ άλλων αναλύει τη στρατηγική του οργανισμού και ενόψει της επόμενης χρονιάς. εξηγώντας πως την φετινή χρονιά συνέβαλε αποφασιστικά στο να διαδοθεί το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που άνοιξε στην Ευρώπη για διακοπές.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φραγκάκης, «πρώτοι απ' όλους τους ανταγωνιστικούς τουριστικούς προορισμούς, η Ελλάδα έτρεξε καμπάνια επικοινωνίας με αποκορύφωμα την 14η Μαΐου που η χώρα υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες της», και συμπλήρωσε ότι αυτό έδωσε ένα πολύ καλό σήμα στην αγορά, όπως αποδείχτηκε στην πορεία.

Όντας έτοιμος ο ΕΟΤ για το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τον γγ του ΕΟΤ, από τον Ιανουάριο ξετύλιξε τη στρατηγική επικοινωνίας του με τις πληθυσμιακές ομάδες που τον ενδιέφεραν. «Επί μήνες συνομιλούσαμε με τις αεροπορικές εταιρίες και όλους τους μεγάλους διεθνείς οργανωτές ταξιδίων. Την ίδια στιγμή τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό είχαν επικοινωνία με όλους τους μικρούς και μεγάλους παίκτες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας», ανάφερε ο κ. Φραγκάκης. Έτσι δόθηκε το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει με ασφάλεια τις πύλες εισόδου της. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ υλοποιούσε προγράμματα συνδιαφήμισης της Ελλάδας με tour operators και αεροπορικές εταιρίες ύψους 13,7 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει πότε στο παρελθόν, εξήγησε ο γγ του ΕΟΤ.

Σχετικά με την καμπάνια του 2021, ο κ. Φραγκάκης ανέφερε ότι ήταν εστιασμένη στον ποιοτικό τουρισμό, ενώ υπήρξε και στόχευση στα μέσα ενημέρωσης, στα οποία προβλήθηκε η χώρα. Οι Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, αλλά και οι ΗΠΑ ήταν οι χώρες στις οποίες ο ΕΟΤ επένδυσε επικοινωνιακά με εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως τόνισε.

Ο ΕΟΤ με «Non Stop προγράμματα προβολής και επικοινωνίας» συνεχίζει να προωθεί την Ελλάδα στις αγορές του κόσμου μέχρι τα τέλη του 2021 (κυρίως στο δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου­), ενώ για το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και η καμπάνια προώθησης του χειμερινού τουρισμού που θα απευθύνεται σε ξένους αλλά και Έλληνες ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά το 2022 ήδη από τις επόμενες ημέρες προετοιμάζεται η αποστολή του οργανισμού στις μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, με πρώτη στάση το Παρίσι, μετά σειρά έχει το Λονδίνο με την διεθνή τουριστική έκθεση WTM, η Βαρκελώνη, οι Κάννες κλπ. Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη χρονιά και φέτος ο ΕΟΤ θα εκκινήσει με «early καμπάνια» για Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο, το διάστημα δηλαδή που ξεκινάνε και οι κρατήσεις των τουριστών για τη νέα σεζόν, ανέφερε ο κ. Φραγκάκης. Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΤ το τρέχον διάστημα θα αξιολογήσει τα δεδομένα που προκύπτουν από την εφετινή τουριστική χρονιά, ειδικά στο σκέλος των αγορών που προτίμησαν εφέτος την Ελλάδα, σημειώνοντας μάλιστα σημαντικά ποσοστά ανόδου σε σχέση με το παρελθόν (Ρουμανία, Πολωνία, Γαλλία κλπ). Υπο το πρίσμα αυτό θα διαμορφώσει την επικοινωνιακή του στρατηγική, σημείωσε ο κ. Φραγκάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tourismos, Turism, Greek Islands, Skopelos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κληρώνονται voucher τουρισμού 150 ευρώ για 125.000 πολίτες

Το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού έχει διπλό στόχο. Πρώτον, την στήριξη σε εποχές παγκόσμιων κρίσεων των πολιτών και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής κίνησης σε όλη τη χώρα και σε όλο το έτος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε Καλαμάτα, Ναύπλιο και Αλεξανδρούπολη ανθεί ο City Break τουρισμός

Παρόλο που συνήθως περιορίζεται σε τρεις ή τέσσερις μέρες (από Παρασκευή έως Δευτέρα) είναι μια μορφή τουρισμού που δίνει «ανάσα» ειδικά τους μήνες που η τουριστική κίνηση γενικότερα είναι πεσμένη, τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός για όλους: Αύριο η νέα κλήρωση για 125.000 vouchers

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδόν διψήφιο έλλειμμα ισοζυγίου το 2022, παρά το άλμα εσόδων από τουρισμό

Στο 9% του ΑΕΠ εκτιμά η Eurobank ότι θα αυξηθεί για το 2022 το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, καθώς η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος ήταν σχεδόν διπλάσια από την αύξηση του πλεονάσματος στις υπηρεσίες.