ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
πετρέλαιο
Φώτο: Shutterstock

Πετρέλαιο θέρμανσης: «Απαγορευτικό» για τους καταναλωτές, από 1,15 ευρώ το λίτρο

«Απαγορευτικό» για τους καταναλωτές τείνει να γίνει το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του, με τιμή 1,15 ευρώ το λίτρο.

Από 1,15 ευρώ το λίτρο αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής.

Μιλώντας στον ANT1 ο Νίκος Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι, γίνονται διαπραγματεύσεις για την τιμή στα ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, όπου εκτίμησε ότι, η τιμή θα ξεκινήσει από 1,25 – 1,28 το λίτρο.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, σύμφωνα με τον ίδιο, τα τηλεφώνημα για προπαραγγελίες είναι μειωμένες κατά 80%.

Οι επαγγελματίες του χώρου ζητούν από την κυβέρνηση μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς - όπως επισημαίνουν - ο φόρος αυτήν τη στιγμή αναλογεί στο 60-65% της τιμής του. Ζητούν μείωση, έστω και παροδική για τη χειμερινή περίοδο, ώστε αφενός να γίνει προσιτό στους καταναλωτές, αφετέρου να επιβιώσουν τα πρατήρια και οι υπάλληλοί τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλέξάντρ Νόβακ δήλωσε πως η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το ντίζελ θα ενισχύσει την οικονομία της Ρωσίας, επιτρέποντας αύξηση στην παραγωγή και εξαγωγή σε ΗΠΑ και παγκόσμιες αγορές.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση 40 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση 30% στο επίδομα

Κρατικές επιδοτήσεις και εκπτώσεις διυλιστηρίων μειώνουν τις τιμές των καυσίμων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με συνολικό όφελος έως 40 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και 20 λεπτά στο diesel.
Καπνός από έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι αναφέρουν επίθεση σε πετρελαϊκή εταιρεία στη Σαναά

Επίθεση δέχθηκε πετρελαϊκή εταιρεία στη Σαναά, σύμφωνα με το Al-Masirah. Είχε προηγηθεί εντολή εκκένωσης από τον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία. Οι Χούθι απειλούν με χτυπήματα σε Ριάντ και εγκαταστάσεις Aramco.