ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πρόστιμα ύψους 9.300 ευρώ για μη τήρηση μέτρων κατά του κορονοϊού

Τα πρόστιμα αφορούν επιχειρήσεις σε Αττική, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων και μη χρήση μασκών προστασίας.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 9.300 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια 181 ελέγχων που έγιναν σε Αττική, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, από τις 8 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς - ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 9.300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα στις ΚΥΑ 60400/03-10-2021 (Β'4577) και 61910/08-10-2021 (Β'4674) και πιο συγκεκριμένα για:

  • μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων
  • μη χρήση μασκών προστασίας.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα για παραβάσεις μέτρων κατά της διάδοσης του ιού

Στην Κέρκυρα, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, σε τρεις επιχειρηματίες για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζομένους και παρεμπόριο

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών και του υπαίθριου εμπορίου και κατασχέθηκαν 70 τεμάχια απομιμητικών ειδών, που πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop).
tourismos, turism, Nisia,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένταξη αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο «Επανεκκίνηση Τουρισμού»

Η στήριξη των επιχειρήσεων πραγματοποιείται με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 15/9 η υποβολή αιτήσεων για οικονομική στήριξη επιχειρήσεων Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης τόνισε: «είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που ενισχύει οικονομικά απευθείας τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία».