ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κωνσταντίνος Κόλλιας

Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει αναπτυξιακές προοπτικές

Χαρακτηριστικά μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, «βλέπει» στον κρατικό προϋπολογισμό ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κ. Κόλλιας.

«Το τελικό σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού αποτυπώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές, που έχει θέσει ως στόχο η ελληνική κυβέρνηση». Αυτό εκτιμά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι αναπτυξιακές αυτές προοπτικές της κυβέρνησης διακρίνονται από δύο χαρακτηριστικά:

Πρώτον, την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι θα φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της έναντι των πιστωτών για πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 3,5% του ΑΕΠ.

Δεύτερον, την ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεών της έναντι νοικοκυριών και επιχειρήσεων για μείωση της υπερφορολόγησης με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο ίδιος στη δήλωσή του σημειώνει ακόμη τα εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 2,8% του ΑΕΠ για το 2020, διπλάσιους σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1,4%). Επιπροσθέτως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο Ακαθάριστος Σχηματισμός Παγίου Κεφαλαίου (επενδύσεις) αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αύξηση του ΑΕΠ έναντι των άλλων συνιστωσών, προσδίδοντας έτσι χαρακτηριστικά μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολύ μειωμένο το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού

Σχεδόν 200 εκατ. ευρώ μικρότερο και από τον στόχο που περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό ήταν το έλλειμμα του 10μήνου, καθώς τα έσοδα εκτινάχθηκαν στα 38,5 δισ. ευρώ. Αύξηση εσόδων 3,5% τον Οκτώβριο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραφείο Προϋπολογισμού: Αβεβαιότητες λόγω της πανδημίας για προϋπολογισμό

Όπως αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μπορεί να υπάρξουν αρκετά προβλήματα προερχόμενα από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας και για τους φορολογούμενους.