ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Σταϊκούρας: Επαρκή τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας

Ο υπ. Οικονομικών επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του μεσογειακού νότου όσον αφορά την κάλυψη των απωλειών λόγω πανδημίας εντός του 2021.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ήταν πολλά, επαρκή, και αποτελεσματικά, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τόνισε σε παρέμβασή του στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2022 στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη, ότι 15 χώρες της ΕΕ κάλυψαν τις απώλεις λόγω πανδημίας εντός του 2021, ενώ η Ελλάδα κάλυψε το 69% αυτών, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του μεσογειακού νότου, μποροστά από Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μάλτα και Ιταλία.

Σημείωσε μάλιστα, ότι «εμείς δώσαμε έμφαση και αλλού, δηλαδή δώσαμε πόρους στη απασχόληση και διατήρηση θέσεων απασχόλησης», ενώ κατέθεσε πίνακα ότι «τα μέτρα που δώσαμε πιάσανε τόπο και είχαμε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της ανεργίας στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης παρατήρησε επίσης, ότι θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση για το θέμα της ανεργίας με βάση και τα στοιχεία του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Έξοδος από την εποπτεία το 2022 - επενδυτική βαθμίδα το 2023

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως με αυτό το προσχέδιο υλοποιείται ένα ευρύ πλέγμα μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ύψους 42,7 δισ., κρατώντας όρθια την κοινωνία και την οικονομία.
Efi Axtsioglou-SYRIZA-politiki-vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αχτσιόγλου: Ο ΥΠΟΙΚ αδυνατεί να υπερασπιστεί τον προϋπολογισμό του

«Ο κ. Σταϊκούρας αδυνατεί να υπερασπιστεί τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε και καταφεύγει για μία ακόμη φορά στον βερμπαλισμό και τους ανούσιους εξυπνακισμούς», τονίζει η κα Αχτσιόγλου.