ΓΔ: 1416.2 -1.55% Τζίρος: 53.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:28:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σκυλακάκης: Πώς θα κριθεί η χορήγηση επιδόματος στους ευάλωτους

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για τις επιπτώσεις στην οικονομία από την κρίση στην Ουκρανία, το «δώρο Πάσχα» και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», αναφερόμενος στην έκρυθμή κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, τόνισε ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση θα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις τόσο γεωπολιτικές όσο και στην Οικονομία και κυρίως στο θέμα των τιμών της Ενέργειας.

Ο κ. Σκυλακάκηςτόνισε με έμφαση ότι όσο περισσότερο ανεβαίνουν οι τιμές τόσο λιγότερα είναι τα δημοσιονομικά περιθώρια παρέμβασης της Κυβέρνησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά κάθε 10 ευρώ αύξησης στις τιμές του φυσικού αεριού ισοδυναμεί με 600 εκ. ευρώ χαμένα από το ΑΕΠ.

Υπογράμμισε όμως, ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ερωτηθείς για το Δώρο Πάσχα που αναμένεται να δοθεί πρωτίστως  σε ευάλωτα νοικοκυριά, είπε ότι τα πάντα θα κριθούν από την πορεία των δημοσιονομικών μας, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις, κυρίως στην Ουκρανία που επηρεάζουν άμεσα τις τιμές στην ενέργεια.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, ο ίδιας ο πρωθυπουργός έχει πει ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από τα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα μέρος των αυξήσεων στην ενέργεια καλύπτονται από το κράτος, όμως ο λογαριασμός θα μεταφερθεί στους φορολογούμενους του μέλλοντος.

Ερωτηθείς για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διάθεση των πόρων του, είπε ότι μέσα στους ωφελούμενους θα είναι και οι αγρότες, για τους οποίους υπάρχει ένα πακέτο 520 εκ. ευρώ.

Πρόσθεσε δε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από ένα πακέτο περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται το έργο «Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις»

Tο έργο αφορά στη χρηματοδοτική στήριξη επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας, για την εγκατάσταση μπαταριών σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάνος (ΑΔΜΗΕ): Παρά την κρίση στην Ουκρανία ο καταναλωτής γλίτωσε 1,2 δισ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, τόνισε ότι πρέπει να διπλασιαστούν ή ακόμα και να τετραπλασιαστούν οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των δικτύων και να γίνουν διπλάσιες επενδύσεις στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν την οικονομία το 2023

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥ, η τεχνολογία θα αποτελέσει κεντρικό πεδίο γεωπολιτικού ανταγωνισμού, ενώ η αύξηση του κόστους των τροφίμων ενδέχεται να οδηγήσει σε πολιτική και κοινωνική αστάθεια.